×

Argumenten om een Corona thuistest te doen

best geteste coronatest

Argumenten om een Corona thuistest te doen

covid test testen op corona

Eén van de testmethoden om erachter te komen of je besmet bent met het coronavirus is de Corona thuistest. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je op zoek gaat naar zo’n thuistest:

  • Reactief: je hebt ziekteverschijnselen die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus. Om erachter te komen of je daadwerkelijk besmet bent kun je zo’n Corona thuistest doen. Toch kan het zijn dat je wel besmet bent, maar de testuitslag van deze thuistest negatief is. Dit omdat wanneer er nog maar weinig virusdeeltjes in je lichaam aanwezig zijn, dit niet goed meetbaar is bij zo’n thuistest.
  • Preventief: je hebt een familiebezoek gepland en je wilt er zeker van zijn dat je je familie niet besmet met het coronavirus. Op het moment dat je hiervoor een thuistest doet, is het wel belangrijk dat je de afgelopen dagen niet in contact bent geweest met iemand die besmet bleek met het coronavirus.

De uitslag is positief, en nu?

Je hebt een Corona thuistest gedaan en de uitslag van deze test is positief. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar helaas kun je hier niets aan doen. De kans op besmetting is immers vaak groter dan je misschien denkt. Op het moment dat de uitslag van deze test positief is, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een afspraak maakt bij een GGD testlocatie. Dit zodat er met zekerheid aangetoond kan worden dat je daadwerkelijk besmet bent met het virus.

Ook is het belangrijk dat je de mensen met wie je in contact bent geweest op[ de hoogte brengt van deze positieve testuitslag. Tevens is het belangrijk dat je jezelf aan de voorgeschreven maatregelen houdt die horen bij een positieve testuitslag. Deze maatregelen gelden ook voor je eventuele gezinsleden.

De symptomen van het coronavirus

Het coronavirus brengt een aantal klassieke ziekteverschijnselen met zich mee. Hierbij kun je denken aan ziekteverschijnselen zoals:

  • Benauwdheidsklachten of hoesten
  • Verhoging of koorts
  • Geur- of smaakverlies
  • Verkoudheidsklachten
  • Keelpijn

Op het moment dat je benauwdheidsklachten ervaart is het belangrijk om een arts te raadplegen. Dit zodat er indien nodig meteen ingegrepen kan worden.

best geteste coronatestEen Corona thuistest kopen

Binnen nu en een aantal weken is het mogelijk om bij lokale supermarkten en drogisterijen een Corona thuistest te kopen. Op het moment dat je nu al zo’n thuistest wilt doen, kun je deze via het internet bestellen. Let er hierbij wel op dat de Corona thuistest die je koopt voorzien is van een CE keurmerk, zoals de Healgen. Aan de hand van dit keurmerk kun je namelijk zien of het om een goedgekeurde thuistest gaat of niet.

Nogmaals, maak een afspraak bij de GGD als je positief getest bent met de thuistest. Zo weet je het 100% zeker.

Rate this post

Verstuur reactie