×

Aspergersyndroom

Aspergersyndroom

Het syndroom van Asperger is genaamd naar de kinderarts uit Wenen Asperger en is een pervasieve stoornis. Autisme is het type stoornis waarvan Asperger de eigenschappen van heeft. Bij veel stoornissen uit het autismespectrum is er sprake van niet kunnen inleven in anderen, opgaan in een fantasiewereld en moeite met veranderingen. Opvallende karaktertrekken van het syndroom van Asperger zijn een beperkt aantal activiteiten en slechte sociale vaardigheden.

Kenmerken van het Aspergersyndroom

Bij Asperger is er bij het spreken van de taal geen geval van een achterstand. Hier is op een jongere leeftijd wel sprake van bij een andere autistische stoornis. De slimheid van een persoon met Asperger is doorgaans hoger dan gemiddeld. Wanneer men Asperger denkt te zien bij iemand dan kan men een diagnose vast laten stellen een GZ-psycholoog. Een patiënt met Asperger ontplooit zich net als andere personen.

Er is pas sprake van Asperger als de persoon een psychologisch onderzoek heeft gehad. Er zijn geen therapieën die iemand kunnen genezen van het Asperger. Eén van de primaire wijzen om met het Aspergersyndroom om te gaan is kennis. Om jonge personen met Asperger zich fijner voelen in persoonlijke lastige situaties kunnen er trainingen voor vaardigheden worden ingezet. Voor het minder laten worden van agressiviteit of angsten kan er tijdelijk medicijnen gebruikt worden.

Rate this post

Verstuur reactie