×

Een EHBO-koffer op het werk

Een EHBO-koffer op het werk

Terwijl de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren, zijn mensen ook een groot deel van hun leven op de werkvloer. Dat betekent dat er ook tijdens het werken allerlei kleine en grote ongelukken kunnen gebeuren. Natuurlijk gebeurt dit op de ene werkplek veel vaker dan op de andere werkplek, maar toch is het goed om overal op voorbereid te zijn.

EHBO is altijd nodig

Eerste Hulp Bij Ongelukken is nooit overbodig. Zo moet er altijd iemand zijn die snel kan handelen bij schaaf- en brandwonden, bloedingen, vergiftiging, verrekking, verstuiking, beten, steken en sneden. Toch kan een EHBO’er weinig doen zonder de juiste uitrusting, waardoor het erg fijn is als er altijd een EHBO-koffer in de buurt is. Zo kan er altijd snel actie ondernomen worden als één van uw werknemers of bezoekers last krijgen van medische problemen. Daarnaast kan bijna iedereen met een EHBO-koffer overweg, waardoor een training niet genoodzaakt is.

Wat zit er in een EHBO-koffer?

Voor op kantoor is een EHBO-koffer met een gevarieerde uitrusting de beste oplossing. In deze koffer zit onder meer wondreinigingsmiddel, verbandgaas, pleisters en ontsmettingsmiddel, in combinatie met een rol verband en een verbandschaar. Bij verstuikingen of kneuzingen wordt gebruik gemaakt van een rekverband.

Naast de gevarieerde koffer zijn er ook een aantal meer uitgebreide koffers voor op het werk. Deze koffer wordt speciaal samengesteld voor een bepaalde type werkzaamheden en de risico’s die hierbij komen kijken. Wanneer het risico op ongevallen erg hoog is, is het vanzelfsprekend dat er een betere uitrusting nodig is dan wanneer het risico erg laag is.

Heeft u al een EHBO-koffer?

Als werkgever is het belangrijk om goed voor uw werknemers te zorgen. Omdat dit toch vaak niet goed gedaan wordt, is de BHV verplichting in het leven geroepen. Dit betekent dus ook dat u een goed gevulde EHBO-koffer moet hebben. Deze koffers zijn niet duur en zijn eenvoudig te bestellen op het internet. Zorg dat u en uw werknemers geen risico lopen en schaf vandaag nog een goede EHBO-koffer voor op de werkvloer aan.

Rate this post

Verstuur reactie