×

Een trillend ooglid

Een trillend ooglid

Een trillend ooglid is helaas erg vervelend, en iedereen krijgt er wel een keer last van in zijn of haar leven. Dit artikel legt je uit hoe een trillend ooglid precies ontstaat, en een aantal tips hoe je snel verlost kan worden van een trillend ooglid.

Wat is een trillend ooglid?

Vroeger werd een trillend ooglid gezien als een oogaandoening. Hier is echter niks van waar, een trillend ooglid is iets wat zo kan onstaat en gaat en waar je last van kan krijgen. Een trillend ooglid ontstaat eigenlijk heel simpel door het ontspannen van je ooglid (aan en uit). Doordat dit aan- en uitspannen heel snel gebeurt, gaat je ooglid trillen en dit kan het bekende vervelende gevoel geven.

Het trillen van je ooglid duurt vaak maar een paar minuten en gaat dan vanzelf weer weg. Er zijn ook mensen bij wie het soms wel een paar dagen kan duren. Er zijn een paar oorzaken hiervan:
vaak vermoeidheid of stress en ingespannen werk met de ogen. Dit is natuurlijk heel leuk om te weten, maar het blijft een irritant gevoel.

Wat kun je doen aan een trillend ooglid?

Wat ik al eerder gezegd heb is dat een trillend ooglid vaak het gevolg van vermoeidheid of stress is. Neem dus voldoende rust en slaap eens een keer lekker uit. Zorg ervoor dat je je minder druk hoeft te maken. Neem bij jezelf na waar de stress vandaan komt en prober hieraan te werken, ook raden we aan om een natuurlijke rustgever aan te schaffen om van je stress aft e komen.

Werk je veel met je ogen (computer)? Moet je veel lezen of vaak computeren? Dit kan heel goed de oorzaak van een trillend ooglid zijn. Probeer minimal om het uur een korte pauze in te lassen, want ook je ogen hebben rust nodig.

 

Rate this post

Verstuur reactie