×

Hulpmiddelen badkamer

Hulpmiddelen badkamer

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen te vinden in zorgwinkels. Zo ook voor in de badkamer. Als het niet meer veilig is om te lopen in verband met valgevaar en een slechte mobiliteit, is het verstandig om hulpmiddelen te gebruiken in de badkamer. Denk aan hulpmiddelen voor het douchen of voor toiletgebruik. Onderstaande hulpmiddelen voor in de badkamer kun je vinden in een zorgwinkel.

Badlift
Wanneer je niet meer zelfstandig in en uit bad kunt komen, is een badlift het perfecte hulpmiddel. Op deze manier kun je toch veilig in bad zonder dat er hulp van anderen nodig is. Een badlift is gemakkelijk in bad te zetten en uit bad te halen, zodat anderen die geen badlift nodig hebben ook zonder badlift kunnen badderen.

Badplank
Een badplank is een oplossing wanneer het zitten in bad een probleem is. Een badplank wordt op de randen van het bad geplaatst zodat je in het verlengde van de badrand kan zitten. Vaak zit er een beugel op de badplank, zodat je extra steun hebt bij het in- en uitstappen.

Douchestoel en -kruk
Wanneer het je niet meer lukt om staand te douchen door bijvoorbeeld vermoeidheid, een verminderde mobiliteit of valgevaar, is een douchestoel of -kruk een goede oplossing. Op deze manier kun je gemakkelijk zittend douchen. Zo kun je toch zelfstandig douchen, zonder dat hier hulp voor langs hoeft te komen.

Wandbeugel
Een wandbeugel wordt gebruikt wanneer mensen die minder goed ter been zijn een extra steuntje kunnen gebruiken. Door zich vast te houden aan een wandbeugel, vermindert de kans op uitglijden en neemt de druk van het lopen enorm af. Je ziet wandbeugels in een badkamer vaak bij de douche of het bad en bij het toilet en de wastafel.

Toiletverhoger
Wanneer het lastig is om op te staan van het toilet door bijvoorbeeld een verminderde beenfunctie, is een toiletverhoging een ideale uitkomst. Op deze manier is het makkelijker om op te staan. Vaak zitten er ook beugels bij een toiletverhoger, voor nog meer comfort bij het omhoog komen.

Toiletstoel
Een toiletstoel is een fijn hulpmiddel voor mensen die moeilijkheden hebben met naar de wc gaan. Bijvoorbeeld wanneer je jezelf moeilijk kunt verplaatsen of wanneer het huidige toilet moeilijk bereikbaar is door bijvoorbeeld een trapje.

Uiteraard zijn er nog vele andere douche- en toilethulpmiddelen te vinden, zoals een borstel met lange steel en gipshoezen. Kijk voor meer informatie over hulpmiddelen in de badkamer bij een zorgwinkel bij jou in de buurt.

Rate this post

Verstuur reactie