×

Je slaaphouding en jij

Je slaaphouding en jij

Terwijl de één op zijn rug slaapt, slaapt de ander op zijn zij en slaap jij misschien wel op je buik terwijl je op je nieuwe boxspring ligt te snurken. Maar waarom neem je deze slaaphouding aan? Is dit aangeleerd? Of lig je zo het lekkerst? Men zegt dat de slaaphouding iets zegt over je persoonlijkheid. En wanneer je met z’n tweeën slaapt kan een slaaphouding zelfs iets zeggen over jullie relatie. In dit artikel lees je wat de verschillende slaaphoudingen betekenen.

Koninklijke slaaphouding

Bij de koninklijke slaaphouding slaap je op de rug. Wanneer je in deze houding slaapt ben je zeker van jezelf, heb je veel zelfvertrouwen en heb je een sterk karakter. Ze accepteren wat het leven ze brengt met open armen en staan open om te ontvangen, maar ook om te geven.

De soldaat

De soldaat slaapt op de rug met de armen langs het lichaam. De soldaat is rustig en gereserveerd. Je houdt niet van veel gedoe en stelt hoge eisen aan jezelf en je omgeving.

Foetushouding

Tijdens de foetushouding slaap je op de zij. Je kunt hierbij denken aan een foetus in de baarmoeder die in elkaar gedoken ligt. Als je in de foetushouding slaapt ben je vaak gevoelig, onzeker en verlegen, terwijl je vaak wel een grote mond hebt.

Semi-foetaal

De semi-foetale houding is de meest populaire slaaphouding. Ongeveer 50% van de mensen slaapt in deze houding. In deze houding lig je op de zij met beide benen gedeeltelijk opgetrokken. De semi-foetale houding voorziet de slaper in warmte en bescherming, maar ook voldoende ruimte om te bewegen. De semi-foetale slaper is evenwichtig, zelfverzekerd, emotioneel stabiel en sociaal aangelegd.

Het blok

In deze houding lig je volledig rechtgetrokken in bed, met je armen zijwaarts langs je lichaam. Je bent graag onder de mensen, loopt zonder angst op mensen af en bent goed te vertrouwen.

De hunkeraar

De hunkeraar slaapt op de zij met beide armen vooruit. Het lijkt alsof je iemand wilt vastpakken. De hunkeraar staat open voor andere mensen, maar kan ook erg cynisch en wantrouwend zijn. De hunkeraar twijfelt weinig en komt zelden terug op een beslissing.

Rate this post

Verstuur reactie