×

Online verse noten kopen

Online verse noten kopen

Noten staan steeds meer in de belangstelling van allerlei foodbloggers en andere gezondheidsfreaks. Op televisie worden noten aanbevolen, lifestyle magazines staan bomvol artikelen over noten en ook in de Schijf van Vijf staan ze op een prominente plek. Maar waarom is dit eigenlijk het geval?

Gezonde vetten en vol eiwitten

De belangrijkste reden dat noten (net als peulvruchten) weer in de spotlight staan is dat ze zo gezond zijn. Noten bevatten namelijk veel gezonde vetten en zitten vol eiwitten. Ze kunnen dan ook heel goed gebruikt worden als vleesvervanger. In de Westerse samenleving eten we sowieso veel te veel vlees wat tot verschillende gezondheidsproblemen leidt zoals obesitas en hart- en vaatziekten. Dit komt onder meer door de verzadigde vetten in vlees die voor een hoog cholesterol zorgen. De vetten in noten zijn onverzadigde vetten en deze zijn niet schadelijk voor onze gezondheid. Tegelijkertijd bevatten ze wel de o zo nodige eiwitten die zorgen voor gezonde botten en spieren.

Veelzijdiger dan vlees

Noten zijn ook nog eens veel veelzijdiger dan vlees. Je kan ze bijvoorbeeld verwerken in brood, door salades doen en door de yoghurt, gebruiken in Oosterse gerechten en natuurlijk zijn ze ook lekker zo uit het vuistje. En dan is er ook nog de enorme keuze in nootjes. Populair zijn walnoten, hazelnoten, en cashewnoten en daarnaast heb je nog macadamia noten, pecannoten, cashewnoten, paranoten en nog veel meer.

Koop ze eenvoudig online

Door de toegenomen belangstelling voor noten liggen de supermarkten er vol mee, maar het probleem is vaak dat ze niet echt vers zijn. En verse noten zijn het allerlekkerst! voor echt verse noten ga je naar de speciaalzaak of je koopt ze eenvoudig online. Er zijn genoeg webshops waar je verse noten kan kopen. De nootjes worden meestal pas gebrand of geroosterd als de bestelling is binnengekomen en daarna meteen verstuurd. Na 24 uur heb je dan de noten in huis en kan het grote genieten beginnen. Heel wat anders dan de noten die al wekenlang in een zakje zitten op weg naar de supermarkt!

Rate this post

Verstuur reactie