×

Red de zorg

Red de zorg

De zorg wordt steeds slechter in Nederland en dat is grotendeels het gevolg van de vele bezuinigingen. Een sector waar eigenlijk niet op bezuinigd mag worden, want indirect bezuinig je op mensenlevens. Doordat er te weinig budget vrij is voor de zorg, kunnen zorgmedewerkers hun wek niet meer naar behoren uitvoeren en leveren ze mindere kwaliteit. Er moet een halt worden geroepen op de verslechtering van de zorg. Daarom is de petitie Red de Zorg in leven geroepen. Een campagne die al meer dan 700.000 mensen hebben ondertekent. Zorgmedewerkers moeten voldoende aandacht kunnen besteden aan de patiënten. Het gaat nog steeds om mensenlevens. Veel zorginstellingen zien het graag anders, maar kunnen er weinig aan doen. De zorg gaat gebukt onder de bezuinigingen. Er zijn maar een aantal zorginstellingen waar het nog goed geregeld is en het goed gaat. ZuidZorg is één van die instellingen.

 

Doel van de petitie

De petitie is natuurlijk niet zonder doel opgezet en in de petitie staan ook duidelijke eisen. In de petitie staan volgende eisen centraal:

guide-423824_640

  • Geld voor de zorg moet ook daadwerkelijk aan de zorg worden besteed.

  • De bezuinigingen op de zorg moeten stoppen.

  • Er moet te allen tijde voldoende personeel aanwezig zijn in een instelling.

  • Er moeten echte banen in de zorg komen waar je zelfstandig van kunt leven.

De petitie is te tekenen tot 12 september en is belangrijk om de zorg weer op de been te krijgen. Mensen verdienen de hulp die ze nodig hebben en daar moet voldoende aandacht aan worden besteed.

 

Voer de druk op

In september vindt het debat plaats over dit onderwerp. Voor degene die er nog meer aan willen doen kunnen 12 september naar Amsterdam komen om daar aan de demonstratie deel te nemen. Het is de bedoeling om meer dan vijftig duizend mensen op de been te krijgen. We willen voorkomen dat mensen benadeeld worden door de zorg. Zorg is er voor iedereen en de bezuinigingen moeten stoppen.

 

Rate this post

Verstuur reactie