×

Thuis op corona testen? Ontdek de corona zelftest

testen op corona met thuistest

Thuis op corona testen? Ontdek de corona zelftest

Wanneer je vermoedt dat je corona hebt, is het logisch dat je graag zo snel mogelijk duidelijkheid wilt. En een van de manieren waarop je dat snel krijgt is door de corona zelftest aan te schaffen. Deze test valt onder de sneltesten en werkt hetzelfde als een antigeen test, dus met een wattenstaaf in de neus. Zodra je de corona zelftest hebt uitgevoerd, heb je al na 10 tot 15 minuten duidelijkheid over de uitslag. En dat is wel zo prettig, want zo weet je snel waar je aan toe bent. Hier lees je meer over de test.

De corona zelftest is een thuistest die speciaal is ontwikkeld voor het thuis afnemen van een corona test. Je hoeft hierbij geen kennis te hebben over de test of over andere zaken: iedereen kan deze test zelfstandig afnemen. Het is heel gemakkelijk om de corona thuistest online te bestellen: in de meeste gevallen heb je hem de volgende dag al in huis en kun je gaan testen op corona.

testen op corona met thuistest

Zo werkt de corona thuistest

De corona thuistest werkt vrij eenvoudig. Via het stappenplan dat je bij de test krijgt geleverd staat duidelijk aangegeven wat je moet doen. Je krijgt alle benodigdheden thuisgestuurd, inclusief het wattenstaafje. Het wattenstaafje moet slechts 2 centimeter diep in de neus. De test zelf neemt nauwelijks tijd in beslag en ook op de uitslag hoef je niet lang te wachten. Al binnen 15 minuten krijg je duidelijkheid.

Uit de corona zelftest kunnen twee uitslagen komen: positief en negatief. Ben je positief getest, dan kun je er vanuit gaan dat de uitslag 100% klopt. Is de test negatief? Dan wordt het alsnog aangeraden om een rt-PCR test uit te laten voeren bij een testlocatie bij jou in de buurt. Het kan namelijk voorkomen dat er zich wel virusdeeltjes in je lichaam bevinden. Met een rt-PCR test krijg je 100% duidelijkheid.

Ontdek jouw opties voor een prettige zelftest

Benieuwd naar je mogelijkheden? Je kunt de corona zelftest vandaag nog heel gemakkelijk en snel online bestellen: de volgende dag krijg je hem al in huis. De test is niet onaangenaam, omdat deze maar 2 centimeter diep in de neus hoeft. Daarnaast ben je bijna direct verzekerd van de uitslag en kun je, bij een positieve uitslag, direct in quarantaine gaan. De corona thuistest maakt het mogelijk om snel te weten of je met het corona virus besmet bent.

Rate this post

Verstuur reactie