×

Tips om met voeding je weerstand te verhogen

Tips om met voeding je weerstand te verhogen

Weerstand verhogen

Allereerst is eten 1 van de dingen die belangrijk zijn voor een goede weerstand. Daarnaast moet je stress, weinig slaap, overmatig gebruik van alcohol en roken proberen te vermijden. Vooral in de winter is het belangrijk dat je aan je weerstand werkt, omdat je weerstand dan lager is dan normaal.

Eet gevarieerd voedsel

Zoals iedereen wel weet, is voeding erg belangrijk. Buiten dat het belangrijk is dat je voedsel binnen krijgt, is het ook belangrijk welk voedsel en wanneer. Het allerbeste is om 6 keer per dag vitamine –en vezelrijke producten te eten. Buiten het feit dat je er goed op moet letten dat je genoeg vitamines & voedingsvezels eet, moet je niet te vaak hetzelfde eten. Als je bijvoorbeeld alleen maar bananen eet, krijg je niet alle essentiële vitamines binnen. Kies er een keer voor om aardbeien of bosbessen te eten.

Eet eiwitrijk voedsel

Eiwitrijk voedsel zoals: kip, biefstuk, eieren, vis, peulvruchten en bonen is zeer aan te raden. Eiwitten zorgen ervoor dat de cellen in je lichaam goed functioneren. Als je een sporter bent is het verstandig om meer eiwitten te nemen dan gewoonlijk. Een man van 24 jaar, die regelmatig aan krachttraining doet, neemt ongeveer 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht.

Eet vezels

Brood zit boordevol vezels, het nadeel is alleen dat brood veel zout bevat. Wil je echt een gezonde vezelrijk product? Kies dan voor havermout (zonder toegevoegde suikers). Je kunt bijvoorbeeld elke ochtend een bakje magere kwark eten met wat havermout en tarwezemelen. Om het wat zoeter te maken voeg je een klein beetje biologische honing of stevia toe.

Rate this post

Verstuur reactie