×

Vaders belangrijk bij zwangerschapsecho

Vaders belangrijk bij zwangerschapsecho

Je partner is in verwachting van een kind en jij als (toekomstig) vader doet er alles aan om je partner te steunen in haar zwangerschap. Dit is ook voor de vader geen gemakkelijke taak om haar te steunen in goede en minder goede tijden. Ook als het kind nog niet geboren is, heeft het volop aandacht nodig om de groei en ontwikkeling te bevorderen.

13-weken echo

Als de 13-weken zwangerschapsecho er aan begint te komen is je rol als vader om daarbij te zijn zeer belangrijk. Deze echo heeft als doel dat dit de binding met het aanstaande kind bevordert. Een professor van de Universiteit van Wisconsin in Amerika heeft een aantal interviews uitgevoerd onder verschillende typen vaders. Volgens de interviews kwam eruit dat mannen zich tijdens de zwangerschap vaak buitengesloten voelen. Echter is het voor vaders ook belangrijk dat zij een binding krijgen met het kind tijdens de zwangerschap. Door als vader aanwezig te zijn bij de echo krijgt de vader meer de realiteit door dat er een kind op komst is. Ook kwam uit de interviews dat zij na de echo’s meer gingen nadenken over hun vaderschapsrol, maar ook de toekomstplannen die zij wilden houden met het kind, zoals hobby’s, sport en school.

Rol

Je verdere rol als vader houdt hierbij niet alleen op. Je moet er ook bij zijn als luisterend oor en meedenken als je partner het wat lastiger heeft. Dit moet je als man niet onderschatten, als de vrouw in verwachting is kan het een lang, zwaar en ingrijpend proces zijn. Wat je in de meeste gevallen kan doen is het lezen van boeken over de zwangerschap van een vrouw en jouw rol als vader tijdens de zwangerschap. Dit is vooral het psychologische aspect van mannen die kunnen bijdragen aan een verzachting de zwangerschapsperiode van de vrouw. pregnant-518793_640

Rate this post

Verstuur reactie