×

Voordelen van het geslacht van je baby weten

Voordelen van het geslacht van je baby weten

Je zwangerschap is een erg bijzondere periode in je leven. Echter sta je tijdens deze periode ook voor een hoop keuzes. Zo ook de keuze of je het geslacht van je kindje wilt weten. Dit is te achterhalen door middel van een geslachtsbepaling echo vanaf 13 weken. Maar wil je het geslacht al weten van tevoren of liever niet? Hier is een aantal voordelen van het van tevoren weten van het geslacht van je baby.

De naam van je baby
Vanaf het moment dat je het geslacht weet, kun je je kindje echt bij naam gaan noemen. Van tevoren had je waarschijnlijk al een aantal namen bedacht voor als het een jongen of meisje zou worden, maar nu kun je de knoop doorhakken. Zo hoef je je kindje niet de hele tijd ‘het’ te noemen of een andere gekke benaming.

Het kopen van kleding en inrichting
Als je weet of je baby een jongen of meisje is, kun je gerichter kleding voor je kindje en inrichting voor de kinderkamer gaan kopen. Je hoeft je niet perse te houden aan roze voor een meisje en blauw voor een jongen, maar een klein beetje laten doorschemeren wat het is is altijd leuk. Ook is dit makkelijker voor de kraamvisite, zo kunnen ze makkelijker op zoek naar een gepast cadeautje.

Reden voor een feestje
Zwanger zijn is natuurlijk genoeg reden voor een feestje, maar hoe leuk is het om speciaal een feestje te geven als je het geslacht van je kindje weet. Een zogenaamde gender reveal party. Onthul op dit feestje of het een jongen of meisje wordt door bijvoorbeeld roze of blauwe ballonnen uit een doos op te laten. Of laat de binnenkant van een taart roze of blauw maken. Zo is het voor al je vrienden en familie een erg leuke verrassing.

Een extra emotioneel moment
Op het moment dat je na de geboorte hoort of je kindje een jongetje of meisje is, valt dit samen met de geboorte van je kind en is het één groot emotioneel moment. Als je van tevoren hoort wat het geslacht van je baby is, heb je een extra emotioneel en mooi moment waar je aan terug kunt denken.

Naast een geslachtsbepaling echo zijn er ook nog andere soorten pretecho’s die je kunt laten maken, bijvoorbeeld bij Pretechoenzo. Een pretecho biedt aanstaande ouders de kans om hun kindje al voor de geboorte te zien. Denk aan een vroege echo vanaf 6 weken, een 2D echo en een uitgebreide 3D en 4D-HD real live zwangerschapsecho. Dit laatste is een echo die super realistische roze beelden laat zien van je kindje. Je kunt ervoor kiezen om de echo op USB te laten zetten zodat je er nog lang van kunt nagenieten.

Rate this post

Verstuur reactie