×

Waarom kiest de consument voor de e-sigaret?

Waarom kiest de consument voor de e-sigaret?

De e-sigaret is een nep sigaret die je ook van je nicotine behoefte voorziet en op gebouwd is uit een aantal verschillende onderdelen. Misschien wel het belangrijkste onderdeel, een batterij en op deze batterij zit een clearomizer (tank),in deze clearomizer zit een heating coil (verwarmingselement) dat ervoor zorgt dat de e-liquid die je in de clearomizer druppelt wordt verdampt zodat je van de e-sigaret kunt dampen.

De e-sigaret is al langere tijd verkrijgbaar in Nederland, echter de afgelopen 3 jaar begint de e-sigaret steeds meer consumenten voor zich te winnen. In Frankrijk is de e-sigaret al een aantal jaar een trend, het lijkt erop dat dit ook in Nederland gaat gebeuren.

Waarom kiest de consument voor de e-sigaret?
Hier zijn simpel gezegd twee reden voor. Nr. 1 je kunt de e-sigaret gebruiken als hulpmiddel om het roken af te bouwen. Nr. 2 de e-sigaret is vele male gezonder dan de klassieke sigaret.

De vloeistof die je in de e-sigaret gebruikt om te dampen is verkrijgbaar in verschillende percentage nicotine, hierdoor kun je gemakkelijk afbouwen. Mochten de stappen te groot voor je zijn dan is er nog e-liquid verkrijgbaar met 0 procent nicotine. Als je deze bij mengt verlaag je het nicotine percentage nog eens extra en kun je geleidelijk aan je nicotinebehoefte verminderen.

In begin 2015 heeft de Nederlandse overheid een rapport gepresenteerd van een onderzoek naar de e-sigaret. De Nederlandse overheid heeft dit onderzoek laten uitvoeren in samenwerking met het long en kankerfonds. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de damp die uit een e-sigaret komt geen schadelijkstoffen bevat op de nicotine na. De e-liquid die je in je e-sigaret gebruikt is tenslotte opgebouwd uit water, smaakstoffen en nicotine. Deze zelfde smaakstoffen worden gebruikt door de Europese voedingsindustrie.

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie