×

Wakker worden én blijven

Wakker worden én blijven

Iedereen heeft het wel eens in de ochtend: het gevoel dat je echt niet je bed uit wil. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn. Ook is het een slecht begin van de dag. Als je de hele dag op je werk duf bent en je probeert wakker te houden met koffie, zal je niet heel productief zijn. Dit is dus voor niemand fijn. Er zijn wel enkele tips om wakker te blijven overdag, maar het begint allemaal wel bij de basis: een goede nachtrust. Voor advies over een goed bed kun je bijvoorbeeld terecht bij beddenwinkel Volendam.

 

Een goede nachtrust

Zoals hierboven al werd aangegeven begint het allemaal bij een goede nachtrust. Maar hoe zorg je nou voor een goede nachtrust? Een van de belangrijkste zaken is een goed bed met een goede matras. Elke persoon is natuurlijk anders, en hier hoort ook een andere matras bij. Een matras moet voldoende ondersteuning geven op bepaalde plaatsen, zoals je rug. Bij een kleiner persoon liggen deze punten op een andere plek dan bij een heel lang persoon. Iedereen heeft dus een andere matras nodig die voldoende ondersteuning biedt. Zo kan je lichaam ontspannen en rust je goed uit. Zo wordt je uitgerust wakker en kun je wakker de dag door. Voor advies over de aanschaf van een goede matras kun je terecht bij beddenwinkel Volendam.

 

Andere tips

Mocht je nou toch een beetje duf raken gedurende de dag, dan zijn er wel een aantal tips die kunnen helpen. Je bent misschien geneigd om meteen te grijpen naar koffie of suiker, maar dit is niet de beste en meest gezonde optie. Iets wat je kunt doen om wakkerder te worden is bewegen. Je kunt bijvoorbeeld in de pauze even een rondje lopen. Zo ben je lekker buiten en heb je ook nog eens wat beweging. Na deze korte pauze zul je je veel frisser en wakkerder voelen. Een andere manier die heel goed werkt is overstappen op een andere taak. Als je lang met hetzelfde bezig bent, wordt je duf. Als je dus met iets anders begint, word je als het ware “gereset”. Zo word je weer wakkerder en begin je fris en fruitig met je nieuwe taak.

 

sleeping-690429_640

Rate this post

Verstuur reactie