×

Wanneer is er sprake van gordelroos?

Wanneer is er sprake van gordelroos?

Heb je klachten van pijnlijke blaasjes aan één kant van je lichaam dan is de kans aanzienlijk dat je problemen hebt met gordelroos. De klachten van gordelroos zijn te vergelijken met waterpokken. Gordelroos wordt normaal gesproken voortgebracht door het virus van Varicella Zoster. Het virus van Varicella Zoster kan pas na tientallen jaren weer actief worden. Het is niet duidelijk waarom.

De plekken bevinden zich dan als een gordel op het lichaam. De plekken bevinden zich dikwijls onder de schouders. De plekken bevinden zich in een gordel naar de voorkant toe. Je moet met een specialist bespreken wat te doen. De volgorde om gordelroos af te laten nemen zijn; laat de huid zoveel mogelijk rusten, voorkom schurende kleding en dek blaasjes af met gaas voor wonden.

Je hebt een extra risico hierop als je nog niet het virus van Varicella Zoster. Het Varicella Zoster virus valt onder de meest besmettelijke virussen. Het is raadzaam om niet in de buurt te komen van vrouwen die zwanger. Je kan meerdere kwalen hebben. Je kan zelfs een ontstoken oog krijgen.

Je kan een pijnstiller slikken indien je veel pijnklachten hebt. Je kan aciclovir slikken indien je een ernstige onderliggende ziekte hebt. Aciclovir verkort de looptijd van gordelroos. Lichamelijke problemen zoals overgeven en koppijn kunnen dan wel van toepassing zijn. Vraag te allen tijde een specialist voor een deskundig advies.

Rate this post

Verstuur reactie