×

Wat is een E-sigaret nou eigenlijk

Wat is een E-sigaret nou eigenlijk

Wil je blijven roken of juist afkicken van roken? In beide gevallen is de e-sigaret een logische keuze. Je krijgt met elektrisch roken geen schadelijke stoffen meer binnen maar blijft tegelijkertijd het gevoel van echt roken houden. Stoffen zoals teer, koolmonoxide en talloze andere schadelijke stoffen richten geen schade meer aan. Je ademt alleen nog maar nicotine in, de stof die je rookverslaving in stand houdt. Daarnaast ben je met de e-sigaret vele malen goedkoper uit.

e-sigaret-dampe

Wat is een e-sigaret nou eigenlijk?

Een e-sigaret is vergelijkbaar met een normale sigaret maar er vindt geen verbranding plaats tijdens het roken. Elektrische sigaretten worden gevuld met liquids. Dit is een vloeistof waarin een bepaalde dosis nicotine zit en met een smaakje. E-sigaretten zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je zogenoemde ‘clearomizers’ waarvoor je alleen maar eens in de zoveel de verdamper en de batterij moet vervangen. De tankjes in deze clearomizers kan je zelf bijvullen met liquids. Dit kost je maar een paar euro en je kan er, afhankelijk van hoeveel je rookt, wekenlang mee doen. Neem je een hijsje, dan wordt de verdamper door de batterij ontstoken en adem je de waterdamp met nicotine in. Roken met de e-sigaret is veel minder schadelijk dan het roken van echte sigaretten.

 

Minder schadelijk en goedkoper!

besparen-op-rokenIedereen weet wel dat het roken van tabak een aanslag is op het lichaam. Met name het hart, de bloedvaten en de longen moeten het ontgelden. Je conditie gaat op de korte termijn achteruit, je bent vatbaarder voor ziektes en voelt je minder fit. De gevolgen op de langere termijn zijn echter ernstiger. Je hebt een vergrote kans op kanker, hartfalen en longaandoeningen. Stap je over op e-sigaretten, dan krijg je alleen nog maar de schadelijke, verslavende stof nicotine binnen. Je kan je verslaving weer onder controle krijgen en in stappen van je nicotineverslaving afkomen. Daarnaast merk je al meteen in je portemonnee dat elektrisch roken ook op dat gebied veel voordelen heeft: Elektrisch roken is tot twee keer zo goedkoop als het roken van tabak.
Op internet kun je een e-sigaret kopen voor een paar tientjes. Dit zijn de zogeheten wegwerp modellen. Zeker handig om eens kennis te maken van wat het nou precies is en doet.

 

Voordelen van e-sigaretten:

  • Het is goedkoper dan het roken van echte sigaretten
  • Je stinkt niet meer
  • Je mag en kan altijd overal roken, waar je ook maar wilt
  • Geen nicotine- en teeraanslag op je gebit en handen
  • Geen gerommel met asbakken en aanstekers meer
  • Je hoeft niet constant naar de winkel om tabak te kopen. Met 1 fles liquid kan je weken doen
  • Het is gezonder dan echt roken!

 

Wat zit er in de waterdamp?

waterdamp-e-sigaretElektrisch roken wordt ook wel ‘dampen’ genoemd. Je inhaleert geen rook maar waterdamp. Maar wat zit er zoal in deze waterdamp? In tabak zitten doorgaans tientallen verslavende en/of schadelijke stoffen. Deze zitten niet in de liquids. Een liquid is een vloeistof die wordt verhit zodra je een hijsje van je elektronische sigaret neemt. In de waterdamp die je inademt zit nicotine en eventueel een smaakje. Je kan zelf bepalen hoe hoog de dosering is van de nicotine. Zodoende kan je in stappen je nicotine-inname minderen. Rookte je voorheen veel? Dan kies je voor de hoogste dosering nicotine, bijvoorbeeld 2.4 mg. Koop elke maand een lichtere vloeistof en bouw je verslaving langzaamaan af, totdat je op het punt bent gekomen dat je nicotinevrij door het leven kunt. De liquids zijn altijd in diverse smaken te koop. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld e-liquids met aarbei,- cappuccino- of kersensmaak.

5/5 - (10 stemmen)

Verstuur reactie