×

Wat kun je verwachten van een mantelzorgwoning?

Wat kun je verwachten van een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een gezellig en comfortabel woonhuisje waarin de voorzieningen naar de wensen van de zorgvragende kunnen worden aangepast. De woning is zodanig gemaakt dat de benodigde voorzieningen gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd wanneer de vraag naar zorg groeit.

De mantelzorgwoning zelf inrichten

Een mantelzorgwoning is een op maat gemaakt oplossing voor zorgvragende en mantelzorgverleners. De mantelzorgwoning is rolstoelvriendelijk, gelijkvloers en voorzien van een keuken, zitkamer, slaapkamer en badkamer. Alle mantelzorgwoningen van Thuis aan Huis staan los van de hoofdwoning, maar er kan gemakkelijk een verbindingsgang tussen de daadwerkelijke woning en de mantelzorgwoning gerealiseerd worden.

De woning kan naar alle wensen en eisen worden ingericht, met extra hulpmiddelen als voldoende rolstoelruimte, extra brede deuren, geen drempels, verstelbare toilet- en badkamermeubels, een tillift aan het plafond en verstelbare keukenmeubels. Verder kan een mantelzorgwoning van Thuis aan Huis voorzien worden van verschillende domotica technologieën om bepaalde zaken als de gordijnen, deuren en het licht met een afstandsbediening te bedienen.

Een mantelzorgwoning biedt ook meerdere mogelijkheden als het gaat om het waarborgen van de veiligheid. Dit kan gerealiseerd worden door nachtverlichting, bewegingssensoren, camera’s en infraroodcamera’s welke op afstand kunnen worden bediend en alarmeren als dat nodig is. Zo is de bewoner gewoon zelfstandig, maar kan er snel hulp arriveren als het nodig is.

Huren of kopen?

Het grootste deel van de matenzorgvragers kiezen ervoor een mantelzorgwoning te kopen. Een mantelzorgwoning van Thuis aan Huis is al verkrijgbaar vanaf €20.000. Wanneer men de mantelzorgwoning niet langer nodig is, kan de woning weer verkocht worden. Hierbij kan Thuis aan Huis de rol van makelaar op zich nemen en bemiddeld tussen de oude en mogelijk nieuwe eigenaar.
Een mantelzorgwoning hoeft niet per se gekocht te worden. Huren is namelijk ook een optie. Het huren van een mantelzorgwoning bij Thuis aan Huis is al mogelijk vanaf €350 per maand. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Thuis aan Huis.

Rate this post

Verstuur reactie