×

Wist-je-datjes over slapen

Wist-je-datjes over slapen

Nieuwtjes, feitjes en wist-je-datjes: we zijn er dol op. Niets is namelijk leuker dan ons kennisniveau omhoog brengen door leuke, opmerkelijke of gewoonweg grappige informatie over uiteenlopende onderwerpen. Wat weet jij al over het onderwerp slapen? Wist jij bijvoorbeeld al dat Nederlanders echte luilakken zijn? Nee? Lees dan snel deze wist-je-datjes over slapen en wordt net als Slaaploods een expert op het gebied van slapen.

#1 Wist je dat trekken aan de lakens de grootste ergernis is?

Wellicht komt het fenomeen van een slapende partner die terwijl hij of zij zich omdraait aan de lakens trekt jou ook wel bekend voor. Uit onderzoek dat gedaan is door de Britten blijkt dat het getrek aan de lakens de grootste en meest voorkomende ergernis in bed is. Door al dat getrek aan de lakens en ander vervelend gedrag tijdens het slapen – waar we verderop in dit artikel dieper op ingaan – zijn er partners op deze wereld die gemiddeld per nacht twee uur minder slapen.

#2 Wist je dat uitslapen niet gezond is?

Uitslapen tot in de middag het klinkt – met de nadruk op klinkt – heerlijk en gezond. Helaas hebben wij voor de uitslapers die dit lezen minder goed nieuws. Uitslapen is namelijk helemaal niet zo goed voor je gezondheid. Mensen die uitslapen ervaren namelijk dezelfde vervelende klachten – zelfs vaker – dan mensen die korter slapen. Dit komt omdat uitslapen ervoor zorgt dat ons bioritme ontregelt.

#3 Wist je dat veel Nederlanders snurken?

Naast het getrek aan de lakens is ook snurken een veelgenoemde ergernis die zich voordoet in de slaapkamer. Dat er gesnurkt wordt, wordt overigens – net als het getrek aan de lakens – ontkend. Echter blijkt dat maar liefst een derde van de Nederlanders zich schuldig maakt aan snurken.

#4 Wist je dat snurken meer een mannending is?

De beschuldigingen over wie er tijdens het slapen snurkt gaan altijd over en weer. De vrouw zegt dat de man voortdurend snurkt en als tegenantwoord krijgt zij te horen dat ze er anders ook wat van kan. Onderzoek toont aan dat zowel mannen als vrouwen snurken, maar dat de meerderheid van de snurkers man is. Snurken is dus toch meer een mannending.

#5 Wist je dat Nederlanders luilakken zijn?

Een luilak, zo wordt niemand graag genoemd. Toch zijn wij Nederlanders echte luilakken. Het blijkt namelijk dat Nederlanders het langst in bed liggen. Met bedtijden van 23.24 uur tot 07:18 uur hebben wij andere nationaliteiten verslagen.

Rate this post

Verstuur reactie