×

ZuidZorg levert kraamzorg op maat

ZuidZorg levert kraamzorg op maat

Wanneer er een baby op komst is dan moeten er ineens veel zaken geregeld worden. Een van de meest belangrijke zaken is het regelen van kraamzorg. Tijdens en na de bevalling kan je de hulp inschakelen van een kraamverzorger. Deze zal je bijstaan in het helpen van het verzorgen van je baby en jouw zelf ontlasten. ZuidZorg biedt dan ook kraamzorg aan van hoge kwaliteit zodat jij en je baby een zorgeloze start kunnen maken.

Medisch en huishoudelijk

De kraamverzorgende zal er vooral voor de moeder en het kind zijn. Je leert hoe je de baby moet verzorgen door middel van de juiste manier van borstvoeding geven, flesvoeding klaarmaken, de luiers verschonen en hoe de baby in bad gedaan moet worden. Niet alleen krijg je nuttige tips wat betreft het verzorgen van je baby, maar ook wordt de ontwikkeling van je baby goed in de gaten gehouden. Tevens is ook het herstel van jou als moeder belangrijk, waardoor de kraamverzorger de belangrijke schakel is tussen jou en de verloskundige. Niet alleen medische zaken zijn belangrijke taken die de kraamverzorgende doet, maar ook in het huishouden wordt hulp geboden. Basiszaken zoals de was en het schoonmaken van de badkamer en toilet zijn taken die gedaan worden door de kraamverzorgende.

Verschillende vormen

Er zijn een aantal verschillende vormen van kraamzorg waarvoor je kunt kiezen. Er kan gekozen worden voor volledige kraamzorg, minimale kraamzorg of beperkte kraamzorg. De volledige kraamzorg is de meest voorkomende vorm van kraamzorg. Hierbij verzorgt de kraamverzorgende ongeveer acht dagen acht uur per dag de moeder, de baby en de rest van het gezin. Je wordt dan voorzien van voorlichting en advies en ook wordt een gedeelte van het huishouden voor je gedaan.

Minimaal

Wanneer je kiest voor minimale kraamzorg zal de kraamverzorgende de eerste dagen twee keer komen en daarna één keer op één dag voor drie uur. De taken van de kraamverzorgende zullen hetzelfde zijn als bij de volledige zorg, maar er wordt minder tijd besteed aan het huishouden. De beperkte kraamzorg zit er tussen in en houdt in dat de kraamverzorgende gedurende 5 uur achter elkaar op een dag komt helpen. Er zal daardoor ook iets meer tijd worden besteedt aan het huishouden. Voor de rest zal de kraamverzorgende hetzelfde doen als bij volledige kraamzorg.

Wanneer je kiest voor een bepaalde vorm van kraamzorg dan is het handig om te kijken wat er door je zorgverzekeraar wordt vergoed. Zo heb je direct inzicht in de kosten van de kraamzorg. Bij ZuidZorg kan je in ieder geval kraamzorg op maat verwachten. Zo kan zowel jij als de baby beginnen aan een mooi begin van een nieuw leven.

Rate this post

Verstuur reactie