3 redenen waarom je ooit eens moet driften!
Sommige mensen zijn bekend met driften, maar er zijn ook nog velen die niet precies weten wat het inhoudt. Want wat is het eigenlijk? En wat leer je tijdens een drift cursus? En wanneer kun je gaan driften? In dit artikel worden de antwoorden op deze vragen gegeven. Daarnaast worden er 3 redenen gegeven waarom jij sowieso een keer moet gaan driften. Lees mee en leer meer over driften.
Driften
Driften is een techniek die kan worden ingezet tijdens het autorijden. De bestuurder van de auto brengt de auto opzettelijk in overstuur en houdt dit zo lang mogelijk vol. Overstuur houd in dat de maximale grip van de achterbanden wordt overschreden. De auto wil de bocht als het ware kleiner maken dan deze daadwerkelijk is. De achterkant van de auto probeert de voorkant in te halen en daardoor gaat de auto driften. Dit kan uiteindelijk resulteren in een spin. Je kunt overstuur corrigeren als je weet hoe het moet. Zo kun je tegensturen of gedoseerd gas bijgeven. Dat kan wel alleen als de auto voorwiel aangedreven wordt. Overstuur is voor de meeste automobilisten gevaarlijker dan onderstuur. Veel automobilisten nemen namelijk gas terug als ze gaan driften, maar dat versterkt het juist. Daarom is het fijn om te weten wat je in zo’n situatie moet doen. Dat maakt het volgen van een driftcursus eigenlijk onmisbaar.
Driftcursus
Elke driftcursus begint met een introductie op de theorie. Een uitleg over de basis van driften. Daarna stap je in de auto en begint het driften. Tijdens het driften kom je obstakels tegen, zit je in een snelle auto en is de lange baan vaak ook op stukken nat, zodat je echt de echte driftervaring krijgt. Er wordt eerst natuurlijk wel gekeken wat je ervaring is met driften. Als je het nog nooit hebt gedaan, krijg je een andere auto en baan in de eerste cursus dan wanneer je al meer ervaring hebt. Zo kun je als beginnende, maar ook als gevorderde drifter je skills verbeteren. In bijna elke driftcursus komen de onderwerpen stuurbeheersing, driften op glad wegdek, gas los-drift en de zit- en stuurhouding aan bod. Afhankelijk van je ervaring, wordt de cursus op maat gemaakt. Kijk dus goed naar een aanbieder die deze mogelijkheid biedt.
3 redenen
Er zijn vele redenen waarom het goed zou zijn als iedere automobilist tenminste één keer een driftcursus volgt. Het liefste nog wel meer dan één keer, omdat je dan pas ervaring op gaat doen in verschillende situaties en snelheden. De drie belangrijkste redenen dat je ooit eens een driftcursus moet volgen zijn de volgende:
- Een driftcursus zorgt ervoor dat je weet wat je moet doen als je auto in overstuur raakt, ofwel gaat driften.
- Een driftcursus zorgt ervoor dat je weet wat je moet doen als het wegdek glad is en je in een drift raakt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij slechte weersomstandigheden, waardoor het wegdek glad wordt. Hierbij kun je denken aan ijzel, regen en sneeuw.
- Een driftcursus is naast dat het veilig is ook nog eens erg gaaf om eens mee te maken. Het is namelijk niet iets wat je dagelijks doet en de meeste mensen ervaren het (gelukkig) niet op de normale weg. Dan is het extra leuk dat je dit een keer gecontroleerd kunt doen en kunt meemaken wat er gebeurt als je auto gaat driften. En nog belangrijker: wat je dan kunt doen en wat je vooral niét moet doen.
Verstuur reactie