×

5 tips om zelf je nagels perfect te lakken

5 tips om zelf je nagels perfect te lakken

Het is misschien wel een van de lastigste klusjes waar veel geduld voor nodig is: nagels lakken. Toch draagt een goede nagelverzorging al snel bij aan een algehele verzorgde uitstraling. Om je een handje te helpen, geven we je een stappenplan waardoor het nagellakken een stuk gemakkelijker zal verlopen. Het duurt misschien wat langer, maar denk maar zo, je hebt er ook langer profijt van.

Stap 1: Begin met een goede voorbereiding

Zorg ervoor dat je nagels geknipt en eventueel bijgevijld zijn. Ook is het belangrijk dat je handen vetvrij zijn. Wanneer dit niet het geval is, kan het namelijk voorkomen dat de nagellak afbladdert. Was je handen daarom eerst goed met water en zeep. Leg daarnaast al je benodigdheden alvast klaar. Ga je televisie kijken? Leg de afstandsbediening klaar en zorg ervoor dat je bijvoorbeeld al een glas drinken klaar hebt staan.

Stap 2: Het wondermiddel: Vaseline

De ene hand gaat nou eenmaal wat makkelijker dan de andere. Wees niet bang, want de oplossing is dichterbij dan je denkt. Breng wat vaseline aan op de buitenkant van je nagels en op je nagelriemen. Nagellak hecht zich namelijk niet met de vette vaseline. Wanneer je nagels gedroogd zijn, veeg je de vaseline met de nagellakresten zo weg.

Stap 3: Gebruik een basecoat

Een basecoat zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren en egaal blijven. Daarnaast zorgt het ervoor dat de nagellak beter hecht.

Stap 4: tijd om te lakken

Breng de nagellak aan door middel van drie dunne lagen. Begin links, dan rechts en strijk als laatst de overige lak in het midden uit. Wacht tot je nagels helemaal droog zijn voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Breng maximaal drie dunne lagen aan anders bladdert de nagellak af.

Stap 5: Breng een topcoat aan

De topcoat zorgt ervoor dat je nagels nog langer mooi blijven. Breng de topcoat aan op een net niet droge nagel.

Rate this post

Verstuur reactie