×

Alles over jachten

Alles over jachten

Je hebt vast wel eens jaloersmakend zitten kijken naar de enorm gave en luxe jachten waarmee celebrities op vakantie gaan. Velen dromen ervan om ooit een jacht te bezitten en hiermee lekker te gaan varen. Officiëel is een jacht een snel en vaak luxueus ingericht schip, uitsluitend bestemd voor personenvervoer of recreatievaart.

Geschiedenis
Tegenwoordig zijn de moderne en grote jachten meestal eigendom van een persoon of familie. Vaak is er ook een professionele bemanning aanwezig. Een jacht is een pleziervaartuig, al is het vroeger niet begonnen als vaartuig voor plezier. Oorspronkelijk werd de naam jacht gebruikt voor kleine scheepjes die gebruikt werden voor oorlogsdoeleinden. Pas na de 16e eeuw werd het gebruikt als comfortabel vervoersmiddel voor hooggeplaatste personen. Schepen die door burgers werden gebruikt voor recreatie werden speeljachten genoemd. In de 18e eeuw werden ook werkschepen die snel en mooi van vorm waren jachten genoemd. Ook schepen die een groot kajuit of paviljoen hadden werden zo genoemd. Schepen die eigendom zijn van personen van een koningshuis heten nu nog steeds jachten.

Pure luxe
Je hebt zeiljachten en je hebt motorjachten. Het voordeel van een zeiljacht is dat je minder brandstof gebruikt, het voordeel van een motorjacht is dat je niet afhankelijk bent van de wind. Zeiljachten hebben wel een hulpmotor, alleen is deze niet zo sterk als de motor van een motorjacht. Grote jachten geven mensen de mogelijkheid om de verste gebieden van de wereld te ontdekken in alle comfort. Je hebt soms zelfs jachten van 100 meter lang. Vanaf een lengte van 40 meter spreek je van een superjacht. Het is dan ook een duur grapje om een jacht te huren voor bijvoorbeeld een vakantie. De meeste jachten zijn bezit van welvarende families. Af en toe worden ze verhuurd. De prijs voor het huren van een jacht kan oplopen tot een paar ton per week, exclusief brandstof, fooien, eten en drinken enzovoorts.

Natuurlijk heb je ook kleinere jachten die wel goed te betalen zijn. Je hebt ontzettend leuke jachten van ongeveer 8 meter lang voor rond de 50.000 euro. Als het hebben van een jacht je grote droom is, dan is dit zeker te realiseren. Het is een idee om te beginnen met een kleine jacht en van hieruit verder te groeien. Als je de kleinste jacht koopt en deze na een tijdje weer verkoopt als je geld hebt gespaard, kun je weer een groter formaat kopen. Je hebt zelfs nog de kans dat je wat extra geld terugkrijgt van de verkoop van je boot. Wie weet ben je op deze manier ooit in het bezit van jouw droomjacht.

Rate this post

Verstuur reactie