×

Beleef Eindhoven

Beleef Eindhoven

Die mooie grote stad in het Brabantse land: Eindhoven. Een innovatieve stad die steeds vaker vergeleken wordt met het Amerikaanse Silicon Valley. Techniek, ICT en innovatie, dat zijn de woorden die Eindhoven kleur geven. Grote bedrijven zoals Philips en DAF zijn hier ooit opgericht en nog steeds operationeel. Maar wat kun je allemaal doen in Eindhoven?

Evenementen

Een van de bekendste evenementen in Eindhoven is het GLOW festival. Tijdens dit festival stellen zo’n veertig kunstenaars hun kunst tentoon aan het publiek. Allerlei kunstwerken worden hier geprojecteerd en gedemonstreerd met behulp van licht. De reden dat GLOW juist in Eindhoven wordt gehouden komt door de geschiedenis van Philips. Jaren geleden waren zij de fabrikant op het gebied van gloeilampen, de stad heeft dus altijd al iets met licht gehad. Het grote voordeel van dit evenement is dat het volledig gratis is.

Naast het GLOW evenement vindt ook de Dutch Design Week plaats. Tijdens dit evenement worden op 100 locaties allerlei experimenten en ideeën gepresenteerd door 2400 verschillende designers. Er is dus voor ieder wat wils.

Festivals

Niet alleen evenementen vinden plaats in deze stad, ook voor de festivalliefhebbers is er genoeg te beleven. Neem bijvoorbeeld het Ultra Urban Festival. Dit festival bestaat uit voornamelijk Nederlandse artiesten zoals: Dyna, Broederliefde, Keizer, Afro Bros en ga zo maar door. Het fijne aan dit festival is dat het gehouden wordt in het Beursgebouw van Eindhoven waar voldoende parkeergelegenheid is. Een dagje de stad in en afsluitend een festival bezoeken is dus geen probleem. Voor meer parkeerinformatie kijk je op parkeren Eindhoven.

Twee jaar geleden kwam John Ewbank met een nieuw concept omtrent festivals. Hij wilde drie festivals verspreid door Nederland organiseren met alleen maar Nederlandse dj’s. Het eerste jaar werden deze festivals georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Na dit succes werden de festivals ook het jaar daarop in deze steden gehouden. Alle locaties waren stijf uitverkocht. Qua dj’s kwam de Nederlandse crème de la crème draaien met namen als: Afrojack, Hardwell, Armin van Buuren, Tiësto en noem maar op. Het leuke aan dit festival is dat er niet specifiek gefocust wordt op een bepaalde doelgroep. Mensen van jong tot oud zijn op de terreinen te vinden.

Winkelen

Ga je liever een dagje shoppen in Eindhoven? Dan kun je het beste terecht bij winkelcentrum Woensel. Hier worden al je wensen vervuld. Van tientallen kledingwinkels, juweliers en eettentjes tot een pool café. Aan de Vestdijk vlakbij het treinstation is tevens een Primark te vinden. De Primark is bij velen geliefd en wordt vaak als een dagje uit gezien.

 

Rate this post

Verstuur reactie