×

Heerlijke zomeravonden

Heerlijke zomeravonden

De zomer staat weer voor de deur. Voor velen het favoriete seizoen. Zomer staat voor lange avonden, terrasjes pakken, barbecueën, naar het strand gaan, op vakantie gaan en zo kun je nog een hele lijst met leuke bezigheden bedenken. Wat voor mij het fijnst is aan de zomer zijn de gezellige, lange zomeravonden. De hele avond in de tuin zitten, muziekje op de achtergrond en kletsen met vrienden. Natuurlijk hoort hier ook een verfrissend drankje bij. Wat is jouw favoriete drankje?

Cocktails

Cocktails vallen vooral bij vrouwen vaak in de smaak. Een veelgehoord excuus om cocktails te drinken op een terras is dat ze vaak prijzig zijn. Dit klopt ook wel, maar dat zou je niet moeten weerhouden van het drinken van deze heerlijke drankjes. Kies daarom op het terras een ander drankje en wanneer je thuis bent kun je lekkere cocktails maken samen met vriendinnen en vrienden. Plan een avondje in dat iedereen iets mee neemt. Het is wel handig om dit allemaal op elkaar af te stemmen en van te voren recepten voor cocktails te bespreken zodat je alles in huis hebt. Populaire varianten zijn de Cosmopolitan cocktail van de Kuyper, Dutch mojito en natuurlijk de frozen margarita.

Bier

Ben je een fervent bierdrinker? Dan zul je vast heel blij zijn met de speciaal bieren trend. Op steeds meer plekken hebben ze een uitgebreide bierkaart, ook in de supermarkten kun je steeds meer verschillende soorten bier kopen. Houd je van een Belgisch blond biertje? Een Nederlandse trappist? Of misschien wel een heerlijke IPA? De keuze is reuze.

 

Sangria

Zomer en sangria gaan hand in hand. In het zonnige seizoen is een verkoelende sangria een geliefd drankje onder velen. Het wordt niet overal verkocht, maar je kunt het makkelijk zelf maken wanneer je een avondje in de tuin door brengt. Heerlijk bij een barbecue.

Sangria heeft als basis wijn, cognac, rum en limonade met prik. Neem 1 dl rum, 1 fles rode wijn, het liefst gekoeld, 5 dl limonade met prik. Doe alles samen in een grote kan, voeg 2 appels of perziken toe, het sap van 4 sinaasappels en 1 citroen en voeg daarna 3 eetlepels suiker toe.

 

Frisdrank

Uiteraard hoef je natuurlijk niet perse alcohol te drinken. Er zijn genoeg heerlijke frisdranken op de markt. Ook de alcoholvrije biertjes maken hun opmars. Fruitbiertjes, witbiertjes of gewone biertjes zonder alcohol zijn vrijwel overal te verkrijgen. Ideaal voor degene die wel van een biertje houdt, maar liever geen alcohol drinkt.

Rate this post

Verstuur reactie