×

Hoe gaat het bedrukken van sportkleding in zijn werk?

Hoe gaat het bedrukken van sportkleding in zijn werk?

Regelmatig zien we het voorbij komen; bedrukte sportkleding. Voetbal, hockey en volleybal teams dragen niets anders dan sportoutfits met bedrukking. Hier staat de naam en het logo van de teamsponsor op, zodat het voor iedereen duidelijk is wie het team ondersteunt met sportkleding. Ook bij andere teamsporten als rugby, handbal en korfbal wordt bedrukte sportkleding gedragen. Teamsporten zoeken regelmatig naar sponsors. Natuurlijk kan sportkleding bij individuele sporten als golf en paardrijden ook bedrukt worden. In dit artikel leggen we uit hoe het bedrukken van sportkleding in zijn werk gaat.

De mogelijkheden

Als je kleding gaat laten bedrukken, kun je kiezen voor velen opties. Vroeger werden er alleen golf- en tennispolo’s van katoen gedragen, maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker polyester shirts voorbij komen. Beide soorten textiel kunnen worden bedrukt met jouw bedrijfsnaam en logo. Naast kleding is er ook een mogelijkheid om accessoires te voorzien van bedrukking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan golf- en tennisballen, maar ook aan golfhanddoekjes, ballmarkers en pitchforks. Wil je liever wat anders? Ook dat is mogelijk.

Een beslissing nemen

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt dat je jouw sportkleding of die van je team wil laten bedrukken, dan hoef je alleen nog te kiezen in welke vorm. Beslis welke sportkleding of accessoire je wil laten bedrukken. De specialist kan natuurlijk altijd even met je meekijken. Deze weet namelijk precies wat wel en niet kan.

De bedrukking

Het bedrukken van sportkleding werkt door middel van het toepassen van verschillende druktechnieken. Zo kan er onder andere worden gekozen voor een zeefdruk, transferdruk of directe druk. In veel gevallen wordt de voorkeur aan zeefdruk gegeven. Deze techniek kan namelijk op bijna elk materiaal worden gebruikt. Zowel op textiel als op kunststof en zelf hout. Voor het bedrukken van sportkleding gebruiken wij een combinatie tussen digitale druk en zeefdruk. Dit heeft als grote voordeel dat deze combinatie techniek slijtvaste en kleurechte prints maakt. De print staat in spiegelbeeld op de drager van de kleding. Dit wordt door een hittepers op de sportkleding gedrukt. Hierdoor is het mogelijk om je sportkleding op 90 graden, de print zal namelijk op hoge temperatuur ook blijven zitten. Is dat niet fijn? Een schoon sporttenue, zonder dat de bedrukte print kwaliteit verliest.

Rate this post

Verstuur reactie