×

Klassieke trouwringen

Klassieke trouwringen

Met klassieke trouwringen worden trouwringen bedoelt die er ongeveer zo uit zien als hoe ze vroeger ook al werden gedragen. De klassieke trouwring kan daarom als eenvoudig worden gezien. Dit klinkt misschien denigrerend, maar deze stijl is juist erg mooi en past bij verschillende andere sieraden en outfits.

Onder klassieke trouwringen vallen in eerste instantie trouwringen van geel goud aangezien dit materiaal al langer wordt gebruikt. Maar witgouden trouwringen behoren ook tot klassieke trouwringen. Het verschil tussen witgoud en geel goud is dat er andere materialen gebruikt worden en dit zorgt ervoor dat witgoud een witte kleur heeft en geel goud een erg gele kleur. Het karaats goud is echter gelijk.

Uiterlijk
Klassieke trouwringen zijn één kleurige trouwringen met geen of één diamant. Deze diamant is in de meeste gevallen briljant (rond) van vorm.
Soorten klassieke trouwringen
Als je een klassieke trouwring kiest moet je nog kiezen welke afwerking je wilt hebben. Dit is een belangrijke beslissing aangezien het voor een groot deel zal opmaken hoe de trouwring eruit gaat zien. De volgende afwerkingen zijn er mogelijk:

Mat
Een matte afwerking geeft een ingetogen uitstraling aan de trouwring. Het zorgt ervoor dat het licht niet wordt gereflecteerd. Helaas zorgt een matte afwerking niet voor een krasvrije ervaring. Een matte afwerking krast relatief snel en wanneer het krast zal het meer gaan lijken op een glanzende afwerking. De krassen kunnen wel gemakkelijk opgelost worden door de trouwring weer opnieuw af te werken.

Glanzend
De tegenhanger van de matte afwerking is de glanzende afwerking. Dit zorgt ervoor dat het licht wordt weerkaatst waardoor er een schittering ontstaat. Deze afwerking zal hierdoor meer bekijks opleveren. Helaas is ook de glanzende afwerking niet vrij van krassen. Ze kunnen wel net als de matte afwerking opnieuw worden afgewerkt.

 

Klassieke trouwringen geven de uitstraling hoe trouwringen vroeger al waren. Dit soort ringen zijn nog steeds erg populair en hoe het nu lijkt zullen ze niet gauw van de markt worden gehaald. Ze zijn over het algemeen verkrijgbaar in witgoud en geel goud.

Rate this post

Verstuur reactie