×

Online gitaarcursus met gitaarakkoorden

Online gitaarcursus met gitaarakkoorden

gitaarakkoorden aanslaanDat hoor je goed bijna alle gitaar cursussen zijn gebaseerd op gitaarakkoorden. Dit is niet altijd het geval geweest een tijdje terug waren veel gitaarlessen nog gericht op het aanleren van gitaar noten. Tegenwoordig zijn ze er achter gekomen dat deze methode achterhaald is. Veel cursisten willen snel resultaat boeken en hebben geen zin om eerst noten te leren lezen. Maar wat zijn gitaarakkoorden en waarom gaat het zo veel sneller dan noten? Aan het eind van dit artikel zal deze vraag beantwoord zijn.

Wat zijn gitaarakkoorden?

Zoals gitaar noten bestaan uit het leren van symbolen zo leer je bij akkoorden meerdere noten te combineren. Een gitaarakkoord bestaat namelijk uit 3 noten. Elke snaar op een gitaar vertegenwoordigd samen met een positie op de hals een toon. Wanneer je 3 snaren indrukt creëer je een toon. Het overpakken van akkoorden gaat veel makkelijker op een gitaar. Dankzij een handige methode genaamd het ‘gitaarakkoord diagram‘ zie je precies de snaren die moeten worden ingedrukt op een bepaalde positie om dat akkoord te krijgen. Daarbij wordt vaak ook nog de vingerzetting aangegeven.

Zijn gitaarakkoorden beter dan noten?

Of gitaarakkoorden beter zijn dan noten ligt meer aan wat jij als gitarist wil bereiken. Als je snel en op een simpele manier gitaar wilt leren spelen dan zouden gitaarakkoorden de oplossing zijn. Wil je daarentegen juist meer inzicht krijgen in noten dan is het kiezen voor noten leren lezen de beste oplossing. Een bijkomend voordeel bij noten leren lezen is dat je er bij elk muziekinstrument profijt van hebt. De notenbalk en noten zijn namelijk bij elk muziekinstrument gelijk dit is bij de akkoorden niet het geval.

Rate this post

Verstuur reactie