×

Outfits voor een fotoshoot

Outfits voor een fotoshoot

Heb je binnenkort een fotoshoot of ben je van plan om dit te gaan doen? Dan heb je een leuk vooruitzicht! Foto’s zijn erg leuk om in huis weg te zetten of om in een album te plakken. Op deze manier creëer je blijvende herinneringen. Als er visite langskomt kun je altijd even een fotolijstje pakken om die lieve foto van je zoon of kleinzoon te laten zien. Bovendien is het gewoon heel leuk om zelf naar te kijken! Je wil dus wel dat het mooie foto’s worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij LINK Fotografie. Maar hoe zorg je nou dat je het optimale uit je fotoshoot haalt? Dit doe je bijvoorbeeld door een goede kledingkeuze. We geven je een paar do’s en don’ts zodat ook jij een aantal prachtige plaatjes in je huis kunt neerzetten!

Do’s

De eerste en daarmee gelijk de belangrijkste “do” is misschien een beetje voor de hand liggend, maar daardoor zeker niet minder belangrijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat je je fijn voelt in de kleding die je aantrekt. Want wat je ook aantrekt, het gaat erom dat je straalt. En dat kun je alleen in de kleren waar je je fijn in voelt. Denk ook aan het doel van je fotoshoot. Wil je professionele foto’s voor op LinkedIn of een gezellige fotoshoot met de familie? Voor de professionele shoot trek je eerder een mooie blouse met een jasje aan terwijl je dat voor een familie fotoshoot niet zo snel zou doen. Voor een familie fotoshoot is het weer verstandig om een kleurenpalet te kiezen. Dit maakt je foto’s echt tot één geheel. Kies voor zachte kleuren, bijvoorbeeld het klassieke wit met blauw. Dit werkt eigenlijk altijd goed! Eigenlijk zijn alle pastelkleuren wel een goede keuze. Verder is het slim om rekening te houden met de omgeving. Als je in een groene omgeving gaat fotograferen, trek dan niet iets groens aan. Je wil namelijk niet dat je wegvalt in de omgeving. De volgende tip is iets waar je misschien minder snel aan denkt. Je kunt namelijk het beste kiezen voor tijdloze kleding. Als je een heel modegevoelig kledingstuk uit de kast trekt, is de kans groot dat je dit over een aantal jaar beu bent. En dit is natuurlijk zonde van je foto’s!

Don’ts

Maar er zijn ook een aantal “don’ts” waar je je het beste aan kunt houden tijdens je fotoshoot. Pas bijvoorbeeld op met patronen, streepjes en ruitjes. Drukke patronen zijn vaak storend op foto’s en leiden de aandacht af van jou. Streepjes kunnen ook een raar effect geven op foto’s, probeer deze dus te vermijden! Iets anders wat je beter kunt vermijden zijn hele felle kleuren. Zeker bij familie fotoshoots kan dit heel storend zijn. Kies liever voor rustige kleuren die meteen eenheid creëren in je foto’s. Nog een kleine tip voor de mannen onder ons: zorg ervoor dat je mobiel niet in je broekzak zit tijdens de fotoshoot. Een klein detail, maar het kan toch erg storend zijn!

photographer-1365674_640

Rate this post

Verstuur reactie