×

Wil jij ook wel eens een Quad rijden?

Wil jij ook wel eens een Quad rijden?

Zoek het avontuur met een echt racemonster

De tijd dat je nog tevreden kon zijn met een crossfiets in de modder is natuurlijk allang voorbij. Ook een crossmotor is niet alles wat het vroeger was. Maar gelukkig zijn er andere methodes om de adrenaline weer te laten vloeien. Eén daarvan is de zogenaamde quad. Een quad is een racemonster op vier wielen en is geschikt voor vele soorten van terreinen. Ideaal voor de meer onherbergzame gebieden. Je moet er wel een beetje uithoudingsvermogen voor hebben, want het is geen lui ritje als je een quad bestuurt. Zeker als je over de hobbels vliegt dan is het een ware krachtsinspanning om de quad op de weg te houden. Dat is dan ook juist de uitdaging en de sport van het raven met een quad. De adrenaline giert door je lijf en het is tegelijkertijd ook nog een sport, want je spieren worden allemaal geactiveerd. Je kunt het natuurlijk ook rustiger aan doen. Vooral als je begint, is het handig om de quad goed te controleren op het asfalt. Op een vlakke ondergrond als asfalt gaat het van een leien dakje. Ideaal om te oefenen dus.

quad

Waar kun een quad kopen?

Quad(s) kun je op verschillende locaties aan schaffen. Het beste is om het internet even te raadplegen voor een plek bij jou in de buurt waar een quad gekocht kan worden. Als je namelijk zoekt via google dan worden meteen alle locaties dicht bij jou in de buurt weergegeven. Vervolgens kun je direct hun website raadplegen en informatie verkrijgen over bijvoorbeeld de prijzen, de soort brandstof die de quad verbruikt en waar je er zoal mee kunt rijden. Dus als je nieuwsgierig bent, kijk dan vooral even op internet. Tevens kun je de sites met elkaar vergelijken om de beste deals te vinden.

 

Een quad in het buitenland

Als je met een quad in het buitenland wilt rijden, dan is het vaak beter om ter plekke een quad te huren. Dit scheelt nogal in de transportkosten en je hebt er, nadat je er gebruik van hebt gemaakt, ook geen omkijken meer naar. Daarnaast heb je in het buitenland vaak mooiere gebieden om in te rijden zoals woestijnen en dergelijke.

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie