×

Alles over deurbeslag

Alles over deurbeslag

Het deurbeslag van een woning of kantoorgebouw krijgt steeds meer aandacht van architecten en bouwers. Was deurbeslag vroeger nog wel een een ondergeschoven kindje en kwam het ontwerp van het beslag pas op de laatste plaats, tegenwoordig maakt het deel uit van het ontwerp en de uitstraling van een gebouw. Tegelijkertijd zijn er talloze voorschriften waaraan raam- en deurbeslag moet voldoen, vooral op het gebied van veiligheid en inbraakbestendigheid, waardoor er nog wel eens knelpunten zijn met het ontwerp van de architect.

Veiligheidsdeurbeslag verplicht

In nieuwbouwwoningen is veiligheidsdeurbeslag tegenwoordig verplicht, maar het probleem is dat dit soort beslag vaak nogal lomp is ontworpen. Het is praktisch en degelijk maar niet bepaald sierlijk om te zien. Dit is een doorn in het oog van menig architect die hierdoor ongewenste compromissen moet sluiten. Maar er is goed nieuws want er is een Nederlandse fabrikant van inbraakwerend deurbeslag die precies weet voor welke uitdagingen een architect staat.

Esthetisch verantwoord

Deze Nederlandse ontwerpers zijn in staat om raam- en deurbeslag te ontwerpen dat er niet alleen esthetisch verantwoord uitziet, het voldoet ook nog eens aan alle eisen op het gebied van veiligheidsbeslag. Hoe doen ze dat? Door samen met de architect te bekijken welk design er gewenst is en op basis van dat design te kijken welk product er gemaakt kan worden. Dankzij de in-house vakkennis is men in staat om strak en stijlvolle deurkrukken en sloten te ontwerpen die bestand zijn tegen allerlei inbraakpogingen, waaronder het beruchte kerntrekken.

Ideale oplossing

Dankzij de inzet van deze vakmensen is het mogelijk om deuren en ramen te beveiligen tegen inbraak met degelijk anti-kerntrekbeslag, zonder dat het ontwerp van een gebouw wordt gecompromitteerd. Het is de ideale oplossing en niet voor niets kiezen steeds meer architecten voor dit soort deursloten, net als steeds meer particulieren die hun woning willen beschermen tegen inbrekers.

Rate this post

Verstuur reactie