×

Bouwen van een aanbouw: de voordelen en nadelen

Bouwen van een aanbouw: de voordelen en nadelen

Door het bouwen van een aanbouw kun je op eenvoudige wijze een extra leefruimte aan je woning toevoegen. Waar normaal een muur stond, staat nu een compleet nieuwe kamer met alle voordelen van dien. De nieuwe ruimte kan voor oneindig veel doeleinden worden gebruikt en kan het wooncomfort zelfs aanzienlijk verhogen. Je kunt de woonkamer of keuken bijvoorbeeld een stuk vergroten, waardoor je al snel kunt genieten van meer ruimte en dus meer mogelijkheden.

Nadelen

Het bouwen van een aanbouw kan helaas een hoop gedoe met zich meebrengen. Er kost veel tijd, moeite en geld voordat de aanbouw er eenmaal staat. Vooral voor doe-het-zelvers die een deel van de aanbouw zelf doen kan zo’n aanbouw veel moeite kosten, vaak zelfs meer dan verwacht. Naast de tijd en moeite die het kost, neemt een aanbouw ook gelijk een flinke hap uit de portemonnee. Om de kosten wat te verminderen kun je gebruik maken van goedkoper materiaal, maar de kosten blijven hoe dan ook vrij hoog.

Een andere optie is het kiezen voor een verbouwing. Zo krijg je geen nieuwe woonruimte, maar kun je de huidige ruimte beter indelen. Dit is ook de beste oplossing als je niet echt een extra kamer nodig hebt, maar wel graag een betere indeling wilt.

Aanbouw: wel of niet?

Uiteindelijk dien je natuurlijk zelf de afweging te maken of je wel of geen aanbouw gaat plaatsen. Het is een duur proces, maar het is een investering waar je voor lange tijd iets aan hebt, afhankelijk van het aantal jaren dat je er blijft wonen.

Hou vooral rekening met de kosten waar je minder snel aan denkt, zoals nieuwe meubels, onderhoud en waar nodig een vergunning. Je weet je precies waar je aantoe bent. Vraag van tevoren ook altijd meerdere offertes aan, zodat je altijd kunt kiezen voor de beste prijs.

Ben je overtuigd en kies je voor een aanbouw? Neem dan eens contact op met Rudy Vermeeren en bespreek de mogelijkheden.

Rate this post

Verstuur reactie