×

De mancave in Nederland

De mancave in Nederland

Mancaves hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, dit is overgewaaid uit Amerika en Canada, waarin het meer bekend staat als een hobbykamer waar de mannen het een multifunctionele functie geven zoals gamen, drinken en eten. Traditioneel gezien zitten de mannen achter een grote televisie waar een Playstation, Xbox of computer staat om zich de hele dag uit te leven achter deze gameconsoles. De mannen zitten in een knusse ruimte waar ze op een oude stoffen bank zitten waar de kledingstukken over de armsteunen hangen. De flesjes of blikken bier staan uitgestald over de salontafel. Wat natuurlijk ook in een echte mancave thuishoort zijn de weggeslingerde pizzadozen die stof staan te happen in de hoeken van de kamer. Dit maakt de mannen helemaal niet uit, want ze zijn per tenslotte in hun natuurlijke habitat, waarin ze al die overbodige luxe niet nodig hebben.
Ook hier in Nederland heeft de mancave voet aan de grond gezet. Alleen hier stappen ze vaak van de traditionele betekenis af door het een stuk sfeervoller en netter in te richten.

Onderzoek naar de mancave

Er zijn een aantal onderzoeken gestart naar het feit dat de man behoefte heeft aan een eigen plek waar hij zich terug kan trekken. Mannen oefenen daar vaak hun hobby uit of zoeken de ontspanning na een zware dag. Ook wordt er gezegd dat ze het vrouwelijke geslacht kunnen ontvluchten, maar uit het onderzoek bleek dat dit geen reden was om hun toevlucht te zoeken naar hun eigen plek.
Ze wilden lekker hun eigen gang kunnen gaan en zo kunnen ze zich richten op het werk of zich bezighouden met hun hobby. Ook vinden ze het fijn om het helemaal in te richten naar hun eigen smaak.

Je eigen stijlroom-416050_640

Er zijn weinig mannen die niet dromen van een eigen mancave die ze helemaal naar hun eigen smaak kunnen aanpassen. Ze kunnen hier hun hobby uitoefenen waardoor ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Om je mancave een finishing touch te geven is het handig om een paar tips mee te nemen om het zo stijlvol mogelijk in te richten zonder dat het veel hoeft te kosten.

  • De kamerplant

Een kamerplant kan die lege hoek in de kamer mooi afdekken als je niet weet wat je ermee aanmoet. Verder kan een kamerplant ook wat extra zuurstof in de kamer toevoegen, dit om de concentratie te verbeteren voor als je aan school of werk wilt werken. Ben je niet de aangewezen persoon om je planten goed te verzorgen? Geen probleem een vetplant of cactussen die vaak in dorre gebieden staan hebben nauwelijks water nodig.

  • Eetkamer

Veel mensen beschouwen dit als een overbodige luxe, maar het kan zeker wat toevoegen. Waarom zou je je maaltijden in de bank eten als je ook gebruik kan maken van een stijlvolle eetkamer. Dit voegt extra klasse toe in de kamer. Ga voor de minimalistische stijl met een eettafel en design eetkamerstoelen van bijvoorbeeld BoConcept. Tevens zou je aan de eettafel ook je werk doen in plaats van alleen maar aan je bureau te zitten. Dat doe je op het werk al genoeg.

  • Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is zeer belangrijk om accenten aan te brengen in de kamer. Een ledstrip die kan veranderen van kleur zou een goede oplossing zijn. De minimalistische of industriële lamp doet het ook altijd goed om een extra vleugje sfeer toe te voegen.

  • Foto’s

Heb je een rondreis gemaakt in Azië of ben je op vakantie geweest naar een mooi oord, laat deze mooie gebeurtenissen niet op je computer, maar omlijst ze en hang ze aan de muur om deze mijlpalen een mooi plekje te geven. Bezoek wordt meteen naar je foto’s geleid en krijg je vragen over hoe je vakantie was.

  • Fauteuil

De kamer heeft in de meeste gevallen een bank staan om lekker op te kunnen chillen, maar om de aandacht helemaal af te leiden is een fauteuil een echte must. Deze eyecatcher is in elke woning een sfeerverhogende factor. Zorg wel dat de fauteuil is afgestemd is op je interieur.

Rate this post

Verstuur reactie