×

Hoe voorkom je inbraak?

Hoe voorkom je inbraak?

In je eigen huis wil je je op je gemak voelen en wil je het gevoel hebben dat je veilig bent, ook als je alleen bent. Daarom is het een geruststelling als je weet dat je huis goed beveiligd is tegen mogelijke inbraak. Toch kun je inbraak nooit voorkomen. Wel is er een aantal dingen die je kan doen om het inbrekers lastiger te maken waardoor je de kans hebt dat ze sneller opgeven. Hier is een aantal voorbeelden van inbraakpreventie voor je huis.

Een zichtbare woning
Zorg er ten eerste voor dat je woning goed zichtbaar is en dat je voordeur niet verscholen is. Als de voordeur niet goed zichtbaar is, is het voor inbrekers makkelijker om in te breken omdat er minder sociale controle is. Ook is het handig om schriklichten te plaatsen. Dit zijn lichten die aanspringen wanneer er beweging rondom het huis wordt waargenomen. Dit zal inbrekers direct afschrikken.

Een bewoonde indruk

Zorg ervoor dat het huis een bewoonde indruk maakt als je van huis bent. Laat bijvoorbeeld een paar lampen aan of zet de radio aan. Als je voor langere tijd weg bent, vraag dan een vertrouwenspersoon om de brievenbus af en toe leeg te maken en om de gordijnen of rolluiken dagelijks open en dicht te doen. Op deze manier zullen inbrekers denken dat er iemand thuis is. Als je op vakantie gaat, zet dit dan uiteraard niet op social media. Vertel het alleen tegen de mensen die dit echt moeten weten.

Optimale beveiliging
Om je huis optimaal te beveiligen, is het belangrijk dat je veiligheidssloten plaatst. Dit bemoeilijkt inbraak enorm. Zorg er wel voor dat deze sloten op elke buitendeur zitten want als een deur niet makkelijk open gaat, gaan inbrekers direct op zoek naar een zwakke plek. Zorg er ook voor dat je overal dubbele beglazing hebt, dit maakt het voor inbrekers een stuk moeilijker om een raam in te tikken. Ook is een beveiligingsinstallatie een idee. Met een alarmsysteem dat verbonden is met een meldkamer is je huis optimaal beveiligd.

Zie jij precies voor je hoe je een huis het beste kunt beveiligen en hoe je een goed beveiligingsplan moet opstellen? En zou je mensen graag helpen aan een beveiligingsinstallatie? Dan is een opleiding tot Technicus Beveiligingsinstallaties echt iets voor jou. Op deze manier kun je mensen helpen aan een zo veilig mogelijke woning en weet je zelf gelijk hoe je je eigen woning het beste kunt beveiligen.

Rate this post

Verstuur reactie