×

Klassiek wonen

Klassiek wonen

Een oude maar geliefde woonstijl is de klassieke woonstijl. Deze woonstijl heeft kenmerken in zich van de oude Romeinen en Grieken. De klassieke woonstijl is een elegante stijl waarin je vooral luxe- en design meubels gebruikt. Een aantal kenmerken zijn symmetrie, ornamenten en donker hout. Met de tijd wordt de klassieke woonstijl natuurlijk ook steeds moderner. Klassieke elementen worden op een moderne manier toegepast. Je kunt de stijl moderner maken door een interieur met luxe leersoorten, zwarte lak en moderne meubels te gebruiken.

Kleuren

Veel gebruikte kleuren zijn de diepere en intensere kleuren zoals diep paars, bordeauxrood en zwart met gouden en zilveren details. In de moderne klassieke woonstijl zie je meer ingetogen kleuren terug in het interieur zoals grijstinten en zwart. Deze donkere kleuren zorgen voor een strak uiterlijk en stralen rust uit.

Materialen

Luxe en glanzende stoffen worden in een klassiek interieur vaak gebruikt, dit in combinatie met leer. De vloer in van donker hour of natuursteen met daarop een grote kelim of vloerkleed. Op de muur kan een behang met een grote print of een ingetogen kleur toegepast worden. Het plafond kan worden voorzien van sierlijsten en andere ornamenten. Accessoires en verlichting hebben veel goud, zilver, chroom en kristal.

Vormen

Draadachtige en gesierde vormen domineren in een interieur in de klassieke woonstijl. In de moderne klassieke woonstijl zul je juist ook veel strakke en grote vormen zien verschijnen. Symmetrie zorgt voor rust en balans.

Meubels en decoratie

Mooie antieke meubels met bijzondere vormen zijn kenmerkend voor een klassieke woonstijl. Een zithoek bevindt zich op een groot vloerkleed dat doorloopt onder de andere meubels voor een comfortabel gevoel. Er wordt een spannend contrast gecreëerd door strakke meubels met klassieke details. De inrichting wordt afgewerkt met luxe accessoires zoals sierlijke kunst en een kroonluchter.

Voor leuke design meubels en accessoires passend voor iedere stijl moet u zonder twijfel een kijkje nemen op de website van BoConcept.

Rate this post

Verstuur reactie