×

Wat moet je allemaal regelen bij een verhuizing?

Wat moet je allemaal regelen bij een verhuizing?

Een verhuizing brengt over het algemeen veel stress met zich mee. Niet alleen omdat je in een nieuwe leefomgeving terecht komt, maar ook zeker omdat je veel moet regelen om je inboedel op de juiste manier te verhuizen. Heb jij een verhuizing op de planning staan en wil je je goed voorbereiden op deze stressvolle gebeurtenis? Lees dan in dit artikel waar je allemaal aan moet denken bij een verhuizing.

De grote schoonmaak

Voor je gaat verhuizen, maak je beide woningen goed schoon. Het oude huis maak je schoon voor de volgende bewoners en het nieuwe huis uiteraard voor jezelf. Wij raden je aan om het nieuwe huis eerst schoon te maken, de meubels vervolgens te verhuizen en het oude huis schoon te maken als de woning helemaal leeg is.

De inboedel inpakken en meubels demonteren

Voor je daadwerkelijk gaat verhuizen, pak je zo veel mogelijk spullen in. Hiervoor gebruik je verhuisdozen, die stevig zijn en door de grote handvaten eenvoudig getild kunnen worden. Op de dag van de verhuizing zelf pak je alleen nog maar de spullen in die je die dag nog nodig hebt: de rest van de inboedel heb je van tevoren al ingepakt.

Grote meubelstukken kun je het beste verhuizen door de meubels te demonteren. Dit kost wat meer tijd, maar na het demonteren van meubels past er wel meer in de verhuiswagen en dit betekent dat je minder vaak op en neer hoeft te rijden. Door je meubels al voor de daadwerkelijke verhuizing te demonteren, bespaar je veel tijd en energie tijdens de verhuizing zelf.

Het verhuizen van kostbare spullen

Kostbare spullen die gemakkelijk kapot gaan, moeten met extra aandacht getransporteerd worden tijdens de verhuizing. Heb je bijvoorbeeld dure kunst aan de muur hangen, heb je een antiek meubelstuk in huis staan dat veel waard is of heb je een oude piano die verhuisd moet worden? Dan raden wij je aan om hier een expert voor in te huren. Een verhuisbedrijf weet precies hoe het verhuizen van kostbare spullen het beste georganiseerd kan worden, bijvoorbeeld bij piano verhuizen. Door het piano verhuizen uit handen te geven aan een expert, weet je dan ook zeker dat dit helemaal goed gaat. Hetzelfde geldt bij dure kunst, antieke meubels en alle andere spullen die veel waard zijn en snel kapot kunnen gaan.

Rate this post

Verstuur reactie