×

Een opgeruimde slaapkamer voor een goede nachtrust

Een opgeruimde slaapkamer voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is van essentieel belang. Maar niet iedereen is gezegend met een urenlange nachtrust. Veel mensen hebben moeite om in slaap te komen, anderen worden weer meerdere keren per nacht wakker. Maar hoe vergroot je nou de kans om heerlijk te kunnen slapen ‘s nachts? Dit doe je bijvoorbeeld door te zorgen voor een opgeruimde kamer! Er zijn heel veel factoren die invloed hebben op je nachtrust. Hierbij kun je denken aan je eetpatroon, de temperatuur in je slaapkamer en de kwaliteit van je matras. Maar een opgeruimde kamer is ook erg belangrijk. Chaos in je kamer zorgt namelijk voor chaos in je hoofd. Een slaapkamer moet een oase van rust zijn, alleen in deze omgeving kun je zorgeloos in slaap vallen. Maar hoe zorg je voor een rustige slaapomgeving? Wij geven je enkele tips!

Kledingkast

Ten eerste is het verstandig om een grote kledingkast op je kamer te plaatsen. Als je kiest voor één grote kast in plaats van meerdere kleine meubelstukken zorgt dit al voor rust. Bovendien heb je meteen opbergruimte genoeg voor al je kleren. Met een beetje geluk blijft er zelfs plek over voor boeken, beddengoed of schoenen. Kies een grote kledingkast uit die past bij je bed en eventuele andere meubelstukken. Door het interieur op elkaar af te stemmen creëer je eenheid en dus rust in je slaapkamer. Ook nachtlampjes en andere accessoires kun je in dezelfde kleur kiezen. Lichtblauw, lichtroze en wittinten doen het vaak goed in een slaapkamer. Maar kies niet voor te veel accessoires! Deze kunnen de rust verstoren.

Opbergruimtes

Heb je een heleboel spullen op je slaapkamer? Dan is het af en toe een beetje zoeken naar opbergruimtes. Maar in een slaapkamer kun je veel meer ruimte creëren dan je misschien denkt! Kijk bijvoorbeeld eens naar de ruimte onder je bed. Je hebt genoeg bedden waar je lades onder kunt schuiven. Ook bestaan er bedden die je open kunt klappen voor opbergruimte. Deze ruimte leent zich perfect voor boeken, tijdschriften of bijvoorbeeld tassen. Met een beetje creativiteit kun je dus genoeg opbergruimte maken! Voor een bed met opbergruimte kun je bijvoorbeeld terecht bij slaapspecialist Slaaploods.

De woonkamer

In de woonkamer bevind je je waarschijnlijk een groot deel van de dag. Hier vind je dan ook allerlei rommel. Post, memoblaadjes en tijdschriften slingeren vaak overal rond. In de woonkamer is dit niet zo’n probleem, hier wordt volop geleefd. Zorg er echter wel voor dat deze rommel niet in de slaapkamer terecht komt. Slapen en leven moeten namelijk goed gescheiden blijven. En bovendien hoef je veel minder spullen op te ruimen in de slaapkamer! Als je jouw slaapkamer hebt omgetoverd tot een oase van rust, zorg dan ook dat dit zo blijft. Maak dus elke dag je bed netjes op, schuif de gordijnen elke ochtend open en elke avond weer dicht en sluit de kastdeuren van je kledingkast na elk gebruik. Zo ervaar je veel minder stoorzenders en ruis en kun jij genieten van een goede ontspanning. Op deze manier heb jij de ultieme slaapomgeving gecreëerd!

bedroom-1281580_960_720

Rate this post

Verstuur reactie