×

Slaapkamertrends van dit jaar

Slaapkamertrends van dit jaar

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is. Je slaapkamer speelt eigenlijk altijd wel een prominente rol in huis. Dus waarom zou je de slaapkamer niet op de seizoenen aanpassen. Zo is je slaapkamer helemaal afgestemd op de jaargetijden. Het is dan makkelijk om te spelen met warme, zachte en harde kleuren. Ook ideaal om lekker fris en fruitig je bed uit te stappen. Daarnaast zijn er nog wat verandering gaande die de slaapkamer een nog prominentere rol geven in het huis.

Verrassing van kleuren

Herfst en winter

Okergoud wordt de kleur van 2016. Je waant je weer even door de jaren 80, waarin okergoud, bruin, oranje, geel en andere donkere tinten de boventoon voerden. De hele slaapkamer hoeft niet helemaal verandert te worden, maar een mix van deze kleuren doet het zeker goed tijdens de donkere maanden. De warmte van de kleuren bezorgt je een aangenaam gevoel, waardoor je je graag in de slaapkamer wilt begeven.

Lente en zomer

Voor in de lente en zomermaanden is het aan te raden om pastelkleuren te gebruiken de dekbedden, deze zachte kleuren geven je gelijk een zomers gevoel. Dit contrasteert enorm goed wanneer je de ramen en deuren openslaat en je de zonneschijn binnen ziet vallen. Zo lijkt je slaapkamer meteen een stuk vrolijker. Een pastelkleur die het dit jaar zeer goed doet zijn de roze tinten voor de vrouwelijke slaapkamer en de blauwe tinten voor de mannen. Daarnaast kun je met pastelkleuren enorm goed combineren met andere pastelkleuren, zo geef je meteen een mooi geheel aan de slaapkamer.

Groentinten

Ben je meer op zoek naar neutrale kleuren en wil je toch mee doen met de slaapkamer trends van 2016? Dit jaar zie je de natuurlijke kleuren steeds meer hun intrede doen. Er wordt dit jaar gebruik gemaakt van groen, ook geschikt als kleur voor je dekbed, ook aan deze kleur kun je geheel een eigen invulling geven. Liever de fellere kleuren, geen probleem. Voor het meest natuurlijke effect worden donkergroene tinten aangeraden. Deze kun je prima combineren met houten meubilair, het liefst de grovere houtsoorten om de natuur op een ideale manier na te bootsen.

Slaapkamer als leefruimte

Daarnaast krijgen de slaapkamers ook een nieuwere rol te vervullen. De meesten hebben een goed gevoel wanneer ze zich in de slaapkamer begeven. De slaapkamer wordt daarom in 2016 meer gebruikt als leefruimte. Even terugtrekken en de rust opzoeken in de slaapkamer om een boekje te lezen. Als het mogelijk is, dan helpt een fauteuil of een bank om er eens lekker voor te gaan zitten wanneer je even de rust opzoekt. Om de ruimte verder op te vullen en te voorzien van een volle dosis zuurstof is het aan te raden om een kamerplant te plaatsen. Dit straalt meer een huiselijk gevoel uit en daardoor voel je je meer op je gemak.

Rate this post

Verstuur reactie