×

Stress van je interieur

Stress van je interieur

1. Overvloed aan kussens op de bank

Sierkussens staan voor stijl, gezelligheid en comfort. Maar te veel kussens kan echter ook de andere kant op slaan en zorgen voor stress. Je bent niet meer vrij om te zitten waar je wil en vaak worden ze daarom van de bank afgegooid. Uit onderzoek van UCLA blijkt dat huizen waar teveel prullaria in staan, meer stress wordt ervaren. Daarom wordt aangeraden om hooguit twee sierkussens op de bank te leggen. Sierkussens online kopen geeft je veel meer keus, waardoor je keuzestress kan krijgen en alles wat je mooi vindt wil kopen. Geef hier niet aan toe!

2. Overvolle planken

Planken in huis kunnen een leuke aanvulling zijn van je interieur, mits ze juist gebruikt worden. Zie het niet als een opslagplaats voor je spullen die je niet ergens anders kwijt kan, maar organiseer je planken. Bedenk van tevoren een plan hoe je de planken wil vullen. Dit mag best met allerlei verschillende spulletjes, maar zorg dat er toch rust wordt uitgestraald en zet ze niet overvol. Door overvolle planken kan je lichaam het stresshormoon cortisol verhoogd aanmaken in je lichaam.

3. Schoenen rondslingeren

Uitonderzoek van California Closets toont aan dat 28 procent van de vrouwen hun kledingkast het liefst georganiseerd en netjes willen hebben. Berg altijd netjes je schoenen op. Belangrijk is om ook goede plekken te hebben waar je je kleding en schoenen altijd prettig in kunt opbergen.

4. Onprettige meubels

Een goede bank en een prettige tafel om aan te zitten zijn erg belangrijke zaken in huis. Het kan er nog zo mooi uitzien aan de buitenkant, maar als het in gebruik onprettig is, kan het een grote irritatie zijn. Kies daarom nooit alleen voor mooi, maar kijk ook of het in gebruik prettig is. Niets is zo vervelend als oncomfortabele meubels.

5. Overheersend kleurenpallet

Misschien is knalroze of felblauw je lievelingskleur, trek dit niet door in je interieur. Van felle kleuren wordt je namelijk erg onrustig en je huis is juist de plek waar je tot rust zou moeten komen. Kies daarom vooral voor aarde- en natuurtinten. Met accessoires kan je je favoriete kleuren gebruiken, maar overdrijf het niet!

Rate this post

Verstuur reactie