×

Tips voor een kleine eetkamer

Tips voor een kleine eetkamer

Niet iedereen heeft anno 2016 meer de luxe om over een aparte eetkamer te beschikken. Tegenwoordig zijn bijna alle nieuwe huizen voorzien van open keukens. Dit wordt gedaan om woningen ruimer te laten lijken. Bovendien worden de woonkamer en de keuken bij elkaar betrokken. Hierdoor kun je tijdens het koken contact hebben met jouw gasten die op de bank genieten van een witte wijn. Ben jij toch een van de gelukkigen die een aparte eetkamer heeft, maar is deze niet zo groot? Niet getreurd, want met de onderstaande tips opgesteld door BoConcept maak je van jouw kleine eetkamer een functionele en gezellige ruimte.

Bestudeer de ruimte

Is je eetkamer daadwerkelijk zo klein of oogt de eetkamer kleiner dan deze in werkelijkheid is? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je jouw eetkamer aandachtig bestuderen. Zijn de muren bijvoorbeeld donker geverfd of ligt er een donkere vloer? Hierdoor kan de ruimte onterecht kleiner lijken. Staan er daarnaast te grote eetkamerstoelen en een te grote eettafel? Hierdoor blijft er weinig loopruimte over en lijkt de ruimte kleiner dan deze in werkelijkheid is. Heb je deze vragen met ja kunnen beantwoorden? Dan kun je met relatief weinig middelen en tijd jouw eetkamer groter laten lijken. Is jouw kamer echt niet zo groot? Ook dan kun je de ruimte functioneel gebruiken door slimme keuzes te maken voor de inrichting.

Kies voor lichte kleuren

Om jouw eetkamer optisch te vergroten is het belangrijk om de muren, het plafond, de vloer en de deuren in lichte kleuren te verven. Voor het beste resultaat verf je alles in dezelfde kleur. De voorkeur voor kleine ruimtes gaat uit naar de kleur wit. Door de kleur wit is jouw eetkamer namelijk licht en oogt het ruimtelijker. Ook kun je een grote spiegel in jouw eetkamer ophangen. Een spiegel reflecteert namelijk licht, waardoor de ruimte nog groter lijkt.

Benut de ruimte optimaal

In een kleine eetkamer is het essentieel om de ruimte optimaal te benutten. Je kunt een kleine vierkante of ronde tafel tegen de muur plaatsen. Hierdoor is er meer vloer zichtbaar. Ook voelt jouw eetkamer ruimtelijker aan dan wanneer je de tafel in het midden van de kamer plaatst. Kies daarnaast voor transparante of opengewerkte eetkamerstoelen. Hierdoor oogt de eetkamer open en ruimtelijker. Wil je ook opbergruimte in de eetkamer? Benut dan de wanden in plaats van kasten op de vloer. Kies dan wel voor kleine slanke kasten voor aan de muur.dining-room-1006525_640

 

Rate this post

Verstuur reactie