×

Veiligheidsbeslag, wat is het nou eigenlijk?

Veiligheidsbeslag, wat is het nou eigenlijk?

Ieder huis heeft deuren, dus ook ieder huis heeft deurklinken. Toch is het verschil tussen een buitendeur en een binnendeur groot. Het deurbeslag, alles wat er op en om je deurklink zit behalve je cilinder, is hierbij een belangrijk onderdeel. Zonder goed beslag aan de voordeur maak je het inbrekers erg makkelijk.

Kenmerken van veiligheidsbeslag

Het belangrijkste kenmerk van veiligheidsbeslag is het feit dat er geen schroeven aan de buitenkant van de deur zitten. Dat klinkt misschien heel logisch, maar wel een belangrijk punt om rekening mee te houden. Wanneer de schroeven daar wel zouden zitten, kan het schild eenvoudig verwijderd worden en de cilinder bloot gelegd worden. De cilinder is het deel van een slot waar de sleutel ingestoken wordt, deze zorgt ervoor dat de deur gesloten kan worden. Het schild is de metalen plaat die over de cilinder bevestigd wordt. Waar men op moet letten bij een schild is de dikte, die moet 12 mm dik of meer zijn. Wanneer het minder dan 12 mm dik is, steekt de cilinder uit het schild. Wanneer de cilinder te ver uit steekt, kan deze afgebroken worden en zal de deur meteen open springen. Belangrijk dus dat hier goed naar gekeken wordt.

Beveilig je deur optimaal

Een deur is nog niet helemaal goed beveiligd wanneer men voor veiligheidsbeslag heeft gekozen. Zoals hierboven al vermeld werd is de cilinder van groot belang om de deur gesloten te houden. Ook daarin zit een groot verschil. Belangrijk voor een goed veiligheidsslot zijn de sluitkom en veiligheidscilinder. Wanneer deze van slechte kwaliteit zijn zal een gemiddelde inbreker nog steeds snel uw slot geopend hebben. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de “Bulgaarse methode”. Hierbij wordt of de cilinder afgebroken (denk hierbij aan de te ver uitstekende cilinder) of de cilinder wordt uit het slot getrokken. Door een schroef in de cilinder te draaien wordt de cilinder met behulp van speciaal gereedschap, wat slotenmakers ook gebruiken, uit de deur getrokken.

Rate this post

Verstuur reactie