×

Verschillende matrassen voor een ideale nachtrust

Verschillende matrassen voor een ideale nachtrust

Ieder persoon heeft voorkeur bij een matras, dit heeft te maken met het gewicht, het soort matras, de manier van slapen, de ademhaling en persoonlijke voorkeur. Toch zijn er genoeg criteria die ervoor kunnen zorgen dat je de gewenste hoeveelheid slaap haalt of je nachtrust tot een hel maakt. Slaap is voor mensen de enige manier waarop het lichaam en de geest tot rust komen om fris en fruitig voor de dag te komen. Een matras is een van de belangrijkste factoren om een goede nachtrust te bieden, zo komen er constant nieuw soort matrassen bij, maar nu licht ik 5 soorten matrassen uit. Voor het beste slaapadvies kunt u terecht bij de Been slaapadviseurs.

Pocketvering

Een van de meest bekende soorten matrassen zijn de pocketvering matrasen, de naam zegt het al. Er zitten metalen springveren in het matras die worden omringd met katoen of ander soort textiel. Een goed matras heeft niet tientallen, maar soms wel honderden veren om voor iedere zone een juiste ondersteuning te bieden. Als je een slechte schouder hebt kun je er rekening mee houden dat de pocketveren gericht zijn op een goede ondersteuning voor dit gebied. Het voordeel van dit soort matrassen is dat ze vrij duurzaam zijn, omdat je de meeste matrassen kan omdraaien om belasting op de veren te verminderen.

Traagschuim

Traagschuim valt ook onder de bekendere namen. Het voordeel van traagschuim is dat mensen die er op liggen geen last hebben van drukpunten, die je wel kunt ervaren bij pocketvering als je veel slaapuren maakt, daarnaast vormt het traagschuim zich goed naar de contouren van het lichaam. Voor mensen die zwaarder zijn kan dit echter een onprettige ervaring geven, omdat het niet de juiste ondersteuning biedt. Daarnaast ventileert traagschuim niet goed, omdat het zich snel aanpast aan de temperatuur.

Koudschuim

Een andere vorm van schuim is koudschuim, dit is een nieuwer soort matras. Het voordeel van dit soort matrassen is de veerkracht van het materiaal. Ook hier geldt dat dit schuim snel op temperatuur komt. Voor mensen die het snel koud hebben kan dit een prima oplossing bieden, ondanks zijn naam. Dit heeft te maken met de manier waarop het wordt geproduceerd.

Polyetherschuim

Dit soort materiaal wordt al langer gebruikt bij de productie van matrassen. Dit wordt echter veelvuldig gebruikt bij de goedkopere matrassen. Ondanks de lagere kwaliteit, heeft het nog genoeg positieve eigenschappen. Het biedt een goede ondersteuning, de ventilatie kan verschillen door de verschillende dichtheden die worden gehanteerd bij dit materiaal. Ook is het goed bestand tegen warmte en bij vochtige omgevingen. Zo vermindert de aanmaak van schimmel en bacteriën in de matrassen.

Waterbed

Een aantal jaren geleden kwamen de eerste generatie waterbedden op de markt die werden geroemd om de perfecte vorming naar het lichaam. Helaas bleken de eerste generatie waterbedden niet heel geweldig te zijn voor de ondersteuning van het lichaam, ze zijn nu verder doorontwikkeld waardoor het een van de betere matrassen op de markt zijn. Er zij twee varianten, namelijk de hard- en softside waterbedden. Een hardside waterbed ligt in een ledikant. De zijkanten van het ledikant bieden ondersteuning. Een goede eigenschap van dit soort bedden is dat zich perfect vormt naar de contouren van het lichaam, daarnaast is het ook vrij van huisstofmijt, bacteriën en schimmels. Er kleven ook nadelen aan, namelijk dat er permanent energie nodig is om het op temperatuur te houden en lekkages.

Geltex

Dit is een nieuwere variant matras waarbij een soort gel is verwerkt in koudschuim. Deze matrassen worden voornamelijk gebruikt in Duitsland, waar deze ook zijn geïntroduceerd. Het biedt de ondersteuning en het comfort van koudschuim, maar met de goede eigenschappen van gel.

Rate this post

Verstuur reactie