×

Voor elke klusser een cirkelzaag

Voor elke klusser een cirkelzaag

Van de benaming cirkelzaag heb je vast al weleens gehoord, maar wist je ook dat het woord ‘cirkelzaag’ kan staan voor veel verschillende soorten cirkelzagen? Is je antwoord nee, dan is dit artikel waarschijnlijk iets voor jou. Er bestaan namelijk veel soorten cirkelzagen die allemaal hun eigen specialiteit en functie hebben. Hieronder een opsomming van een aantal soorten met hun functie:

Invalcirkelzaag

Een invalcirkelzaag verschilt niet veel van een standaard handcirkelzaag op het eerste gezicht. Toch zijn er een aantal sterke verschillen tussen een invalcirkelzaag en een standaard handcirkelzaag. Een invalcirkelzaag heeft namelijk de functie om in te vallen zoals de naam al zegt. Wat betekend dat vraag je je misschien af. Dit betekend dat het zaagblad naar boven en beneden is te bewegen terwijl het onderstel op de plaat blijft. Eigen vergelijkbaar met een afkortzaag.

Afkortzaag

We zeiden net dat een afkortzaag wel leek op een invalcirkelzaag, maar wat is het verschil tussen die twee? Een afkortzaag is een grotere en vaak een wat duurdere machine ten opzichte van de invalcirkelzaag. Ook heeft die de mogelijkheid om grotere balken te zagen door zijn hoge vermogen. Handig om plintjes te zagen of andere verbindingen, zoals bijvoorbeeld de hoekverbinding.

Cirkelzaagmachine

De cirkelzaagmachine is het wat grovere geschud op het gebied van cirkelzagen. Handig om lange planken te zagen of te schulpen. Door de stevige ondergrond en vele functies is bijna alles wel te zagen met een cirkelzaagmachine. Voor een professionele klusser is een cirkelzaagtafel daarom ook een ‘must have’.

Uw eigen cirkelzaag kopen doet u eenvoudig online voor een groter aanbod. Naast de zaagmachines vindt u hier ook de accessoires, zoals zaagbladen of geleiderails, om nog meer uit uw cirkelzaag te halen.

Rate this post

Verstuur reactie