×

Content schrijven die mensen boeit voor een SEO campagne

Content schrijven die mensen boeit voor een SEO campagne

Een vorm van zoekmachine optimalisatie die goed kan helpen voor een site is het schrijven van content. Echter zitten hier wel enkele eisen aan waar je je aan moet houden bij het schrijven van deze content. Op deze manier werkt content het beste. Het onderdeel content zal dan ook altijd aan bod komen in een SEO campagne.

 

Schrijf over problemen

Het is onder anderen belangrijk om content te schrijven die mensen boeit. Maar hoe doe je dat nou? Een manier waarop je dit kunt bereiken, is het schrijven van teksten over een probleem van mensen. In deze tekst geef je de oplossing aan de lezers van jouw tekst. Als mensen een probleem hebben, gaan ze vaak opzoeken hoe ze dit kunnen oplossen. Als ze jouw tekst hierbij vinden, kunnen ze hier dus de oplossing in vinden. Voor je begint met het schrijven van de tekst, moet je dus eens goed nadenken waar je doelgroep problemen mee zou kunnen hebben. Ook zou je hier een klein onderzoekje naar kunnen doen bij de doelgroep, op deze manier weet je het zeker.

 

Empathie

Een andere manier om de aandacht van de lezer te vangen en deze vast te houden is het laten zien dat je met ze meeleeft. Als de lezer merkt dat je empathie met zijn of haar probleem hebt, is deze veel eerder aangetrokken tot je tekst. Leef je dus bij het schrijven van de tekst in in de persoon aan wie je de tekst schrijft. Je zou ook bij deze factor eens een gesprekje kunnen aanknopen met iemand uit de doelgroep.

 

Verhalen

Waar mensen ook snel door geboeid zijn, zijn verhalen. Storytelling is helemaal hip. Mensen kunnen zich vaak inleven in een persoon in het verhaal. Ook is een verhaal makkelijk te begrijpen voor ons brein, en is het een logische manier om kennis op te doen. Zelfs hele lastige informatie wordt makkelijk te begrijpen als deze in een verhaal wordt verteld. De reden hiervoor is dat er bij storytelling sprake is van verbanden die je brein ziet. Doordat je deze verbanden automatisch legt, wordt de tekst makkelijker of leuker om te lezen. Met deze tips wordt je SEO campagne wat betreft content eerder een succes.

wordpress-265132_640

3.7/5 - (3 stemmen)

Verstuur reactie