×

De grootste onduidelijkheden omtrent online telefonie

De grootste onduidelijkheden omtrent online telefonie

Wat kan de overstap van ouderwetse telefonie naar online telefonie (VoIP) voor uw bedrijf. Deze overstap is een belangrijk onderdeel van de switch naar online werken. Online werken is niet alleen erg fijn voor uw werknemers, maar neemt ook nog eens een aantal financiële voordelen met zich mee. In dit artikel vindt u een overzicht met de grootste onduidelijkheden als het gaat om online telefonie en online werken.

Wat zijn de zakelijke voordelen van overstappen naar online telefonie?

Online telefonie neemt voordelen in allerlei verschillende aspecten met zich mee. Zo is het functioneel erg sterk en zullen de kosten over het algemeen lager zijn dan bij traditionele telefonie. Je hebt dus meer, voor minder.

Kan online telefonie met mijn organisatie meegroeien?

Eén van de grootste voordelen van online telefonie is de flexibiliteit dat het met zich meeneemt. Wanneer er iemand moet worden toegevoegd, dan kan dat gewoon. Online telefonie kent geen maximaal aantal gebruikers. Daarnaast kunnen gebruikers met hetzelfde gemak weer verwijderd worden.

Hoe betrouwbaar is hosted telefonie in vergelijking met mijn huidige telefonie aanbieder?

Gezien de telefooncentrale niet meer fysiek aanwezig is, maar ergens anders in een datacenter op een server draait zult u geen onderhoud meer hoeven plegen aan uw telefonie. Wanneer er zich een storing in het datacenter voordoet zal er automatisch worden overgestapt op een andere hosted telefonie centrale. Niemand zal het gemerkt hebben.

Kunnen werknemers ook bereikt worden op hun vaste nummer terwijl ze thuis werken?

Met online telefonie via een online telefooncentrale is iedereen binnen de organisatie te bereiken op het vaste nummer, onafhankelijk van het toestel of de locatie. Zo wordt het voor medewerkers dus steeds gemakkelijker om vanuit thuis te werken. Niet alleen omdat zakelijk bellen vanuit thuis gemakkelijker is, maar omdat alle andere werkzaamheden ook vanuit het thuisfront kunnen worden verricht. Allemaal door de overstap naar online werken.

Zijn wij ook bereikbaar tijdens een internetstoring?

Wanneer de internetverbinding ineens wegvalt, dan merkt de online telefooncentrale dat direct. De telefooncentrale zal meteen een fall-back scenario uitvoeren. Dat houdt in dat de centrale alle binnenkomende oproepen automatisch doorstuurt naar een vooraf bepaald telefoonnummer. Dit kan een mobiele aansluiting zijn, maar ook een andere vesting. Zo is het ook mogelijk om de binnenkomende oproepen door te zetten naar meerdere verschillende aansluitingen. Zo bent u overal op voorbereid!

Rate this post

Verstuur reactie