×

Hoger in Google met Linkbuilding

Hoger in Google met Linkbuilding

linkbuildingHoger komen in Google is wat iedereen wilt. Helaas is dat niet zo makkelijk. Google heeft een algoritme ontwikkeld welke aan de hand van de door jou ingevoerde zoektermen een match maakt met een reeks websites. Het algoritme kijkt naar de inhoud van de site, de populariteit en nog een aantal andere factoren.

Linkbuilding is een manier om aantrekkelijker over te komen voor Google omdat je een belangrijk punt weet te verbeteren. De populariteit kan Google onder andere meten aan de hand van de inkomende links. Heb jij een interessante website dan zullen mensen een linkje naar jou uitzetten. De natuurlijke manier is het beste maar dat is niet eenvoudig als je lastig te vinden bent.

Niet alleen een homepage verwijzing

Veel mensen denken dat je alle links naar de homepage moet laten verwijzen maar dit kan juist heel spammy overgekomen voor Google. Zorg om te beginnen dat elke pagina op je site een eigen identiteit heeft. Dit kan betekenen dat het onderwerp een stuk gerichter is of juist iets heel anders. Ook moet de inhoud (content) uniek zijn. Dit zijn eigenlijk basis elementen. Op de natuurlijke methode zullen andere een link naar een specifieke pagina plaatsen welke weer verband houdt met hun eigen content of verhaal. Een link plaatsen naar een homepage welke niet direct verband houdt met het onderwerp is dus onlogisch.

Natuurlijk overkomen

Hoe natuurlijker je overkomt, hoe geloofwaardiger het is voor het Google algoritme. Hierdoor zul je, mits je voldoet aan een aantal ander voorwaarden, stijgen in de zoekresultaten. Natuurlijk overkomen betekend dus langzaam groeien als je nog heel klein bent. Als je te snel zou groeien in links dan val je meteen op. Google houdt ook in de gaten hoe jouw groei verloopt. Hierbij wordt een vergelijking gemaakt tussen het aantal links die je eerst had en die je nu hebt bij een nieuwe meting. Daarbij wordt gekeken of er een reden/oorzaak is waardoor je ineens zo snel gegroeid kunt zijn. Als het geen waterdicht verhaal is dan loop je dus kans op een penalty waardoor je eerder zakt dan stijgt. Een reden van een snelle stijging in links zou bijvoorbeeld kunnen komen doordat je een link hebt gekregen van een belangrijke nieuwssite zoals nu.nl. Hierdoor zou Google kunnen verklaren dat er in korte tijd veel links bij zijn gekomen. Aangezien je niet zomaar een linkje op nu.nl of een andere zeer gewaardeerde site krijgt zul je dus rustig moeten opbouwen van je links. Hier komt het woord linkbuilding dus vandaan wat letterlijk het opbouwen van je links betekend.

social-media-linksSocial Media

Social Media is sinds de nieuwe Google update ook belangrijker geworden. Ook vanuit de Social Media kanalen kun je links krijgen. Heb je zelf een Facebook, Twitter of ander Social Media profiel, plaats dan een linkje naar een van je pagina’s. Hoe meer volgers je op je profielen hebt, hoe meer een link effect kan hebben. Ook het delen van jouw post zorgt voor een vermenigvuldiging van je inkomende links.

Weten wat je doet

Linkbuilding kan, als je er weinig verstand van hebt, tegen je werken. Krijg je links van de verkeerde sites, verloopt het te snel of is er een andere factor in het spel dan kan je site juist zakken op een specifiek zoekwoord. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, loop je kans om een penalty te krijgen.

Wil je aan linkbuilding gaan doen dan moet je goed weten wat je doet en er zeker de tijd voor uittrekken. Wil je zekerheid en juist stijgen i.p.v. zakken, laat dan de linkbuilding verzorgen door een professional.

5/5 - (7 stemmen)

Verstuur reactie