×

SEO uitbesteden of niet?

SEO uitbesteden of niet?

Wie wil het niet: hoger komen met zijn website in Google.

Een hoge positie in de Google zoekmachine levert je meer bezoekers op. Het is maar net wat je wilt doen met de bezoekers. Wil je ze verleiden tot kopen dan zullen meer bezoekers zich vertalen in meer klanten. Heb je een merk te promoten dan levert je het meer naamsbekendheid op.

Bezoekers krijgen

meer-bezoekersGevonden worden in de zoekresultaten van Google noemen we organische zoekresultaten. De tegenhanger hiervoor zijn de betaalde resultaten waarvoor men een dure AdWords campagne moet inzetten. Het voordeel is dat je meer (betaalde) bezoekers krijgt en het nadeel dat je ook bezoekers krijgt die niet voor je product of merk kwamen. Dit kost je geld en levert je niets op.

Organische zoekresultaten

Organisch gevonden worden in Google is dus goedkoper en doeltreffender. Ben je slecht vindbaar dan is er nog wat werk aan de winkel om je hoger te krijgen in de resultaten. Veel mensen proberen het eerst zelf. Na een aantal maanden stoeien geven ze het op en laten het er bij. Een website hoog krijgen in de zoekresultaten is namelijk niet eenvoudig.

SEO uitbesteden

SEO-uitbestedenWil je jezelf een hoop tijd en geld besparen dan kun je eens overwegen om je SEO (zoekmachine optimalisatie uit te besteden. SEO uitbesteden is veel effectiever en daardoor is de investering weer snel terugverdient. Als je zelf met je SEO aan de slag gaat kan het ook verkeerd uitpakken. Het resultaat is dat je site nog verder wegzakt en niet eens meer in de top 100 van Google voorkomt. Dit noemt men een Google penalty. Ook aan een Google penalty is gelukkig iets te doen. Ga er mee naar een specialist en binnen een paar weken is je site weer terug.

SEO tips

  • Zorg voor goede teksten op de website
  • Schrijf voor de bezoeker en niet voor Google
  • Pas op met het uitwisselen van links
  • Plaats bijpassende afbeeldingen

Conclusie

SEO kun je beter uitbesteden aan een specialist. Vaak verdien je de kosten snel weer terug en blijft je site ook voor langere tijd stabiel. Omdat Google met enige regelmaat weer een nieuwe update lanceert zijn boeken en internetinfo vaak snel weer verouderd.

5/5 - (9 stemmen)

Verstuur reactie