×

Snel klaar te maken hoofdgerechten

Snel klaar te maken hoofdgerechten

Af en toe is het leuk om uitgebreid te koken en te tafelen. Eerst lekker in de keuken staan om een maaltijd voor je gasten te bereiden en hierna gezellig tafelen met je gasten. Veel mensen vinden dit heel leuk om af en toe te doen, maar vaak is het ook fijn om een snelle maar toch gezonde maaltijd te bereiden. Zeker in een gezin heeft niet iedereen elke dag tijd om uitgebreid te dineren. Dan is een snelle, maar toch lekker en gezonde maaltijd natuurlijk ideaal. Er zijn veel verschillende snel klaar te maken gerechten, deze kun je bijvoorbeeld vinden op http://www.janlinders.nl.

Peultjessalade

Een gerecht wat je makkelijk en snel voor je gezin kunt bereiden, is peultjessalade. Deze salade van peultjes, paprika, appel en bacon zal zeker in de smaak vallen. Hiervoor moet je eerst de peultjes klaarmaken, daarna de paprika in smalle reepjes snijden, en hierna ook de appel grof raspen. Over de appel moet wat citroensap worden gesprenkeld. De reepjes bacon moeten uitgebakken worden in olijfolie en de winterwortel moet grof worden geraspt. Hierna hoef je alleen nog maar alle ingrediënten van de salade bij elkaar te voegen en de dressing door de salade te scheppen. Om het gerecht af te maken serveer je er grof bruin brood bij. Dit recept is dus helemaal niet moeilijk om te maken, en toch zal je gezin er van genieten.

Chinese salade

Als bovenstaande salade nou goed in de smaak viel, is er nog een andere salade die je eens kunt uitproberen, namelijk Chinese salade. Hiervoor moet je eerst de wortels snijden en 2 minuutjes koken. Ook de peultjes moeten een minuutjes worden gekookt. Deze moeten beiden worden afgegoten en afgespoeld met koud water. De komkommer moet in plakjes worden gesneden en de Chinese kool moet worden gewassen en gesneden. Ook de paprika moet worden gesneden. Als laatste moet alles nog worden gemengd, dus schept de wortel, komkommer, peultjes, bamboescheuten, Chinese kool, paprika en noten door elkaar met de dressing. Nu is je salade al klaar en kun je hem heerlijk met je gezin opeten.

 

Er zijn nog veel meer snel klaar te maken gerechten te vinden op de site van Jan Linders. Hier kun je niet alleen terecht voor de volledige recepten met de hoeveelheden, maar ook voor veel meer recepten. Voor-, hoofd-, en nagerechten kun je vinden op de website van Jan Linders. Deze kun je onderverdelen in bijvoorbeeld vegetarisch, gezond, en snel klaar te maken. Hartstikke handig dus!

salad-652503_640

Rate this post

Verstuur reactie