×

Voorbereiden voor het kerstdiner

Voorbereiden voor het kerstdiner

Nog een paar maanden en het is weer kerst. Met een beetje geluk krijgen we een gezellige witte kerst. Het is dan leuk om gezellig een sneeuwpop te maken, of van bergjes af te sleëen. Met kerst is het ook leuk om je huis gezellig te versieren.

Gezellig samenkomen met kerst

Met kerst is het ook extra gezellig om bij elkaar te komen. Gzellig op visite en dan genieten van een leuke kerstfilm onder het genot van een hapje en een drankje. Leuk is het ook om samen cadeautjes uit te pakken welke onder de kerstboom hebben gelegen. Dit kun je dan na het kerstdiner doen. Het kerstdiner is wel iets waar lang over nagedacht kan worden. Vaak zijn mensen er al maanden mee bezig om te verzinnen wat ze op tafel zullen zetten. Omdat het kerst is pak je meestal flink uit en wil je er iets speciaals van maken.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding voor het kerstdiner kan ervoor zorgen dat het goed verloopt. Je moet ervoor zorgen dat je op tijd de gerechten bedacht hebben zodat je boodschappenlijstje gelijk klaar heb. Zorg ervoor dat je een lekker drankje bij de gerechten hebt uitgekozen en zie erop toe dat je het diner niet te ingewikkeld houdt zodat hier niet zomaar iets fout mee kan gaan. Probeer anders om gerechten te maken welke je al eens hebt gemaakt. Probeer ook iets te maken wat niet te lang duurt, zodat je zelf niet heel de tijd in de keuken staat.

Gerechten kiezen

Met kerst is het gezellig om samen te eten. Je kunt lekker meerdere gangen verzorgen en op tafel zetten. Een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en natuurlijk het toetje.

Je kunt heerlijke gerechten maken met vlees of vis. Je kunt heerlijke hoofdgerechten maken met bijvoorbeeld konijn of hert als je een apart gerecht op tafel wilt zetten. Maar vvergeet de gamba’s niet. Deze kun je serveren als amuse, voorgerecht of hoofdgerecht. Er zijn tal van manieren waarop je ze kunt bereiden dus er is altijd wel iets tussen wat bevalt.

Het is verstandig om je boodschappen op tijd te doen, niet op de laatste dag, want je wilt wel dat je je gerechten kunt serveren. Je hoeft niet persé alles in de winkel te kopen, garnalen kopen is bijvoorbeeld heel goed online te doen, maar ook bij de supermarkt kun je tegenwoordig online boodschappen doen en het thuis laten brengen. Als je veel boodschappen hebt is dit wel een uitkomst.

Zorg voor een leuke aankleding

Als je gaat dineren is het leuk om vantevoren de tafel en accessoires in kerstsfeer te hebben. Servetten, kaarsjes en tafelkleed zorgen voor het gezellige kerstgevoel aan tafel. Zorg er ook voor dat borden en bestek al klaar staan zodat je zeker weet dat je voldoende in huis hebt.

 

Rate this post

Verstuur reactie