×

5 kenmerken van Italiaanse shirts

5 kenmerken van Italiaanse shirts

De Italiaanse shirts hebben de laatste paar jaren steeds meer aan populariteit gewonnen in het Nederlandse straatbeeld. Ze zijn vaak sierlijk, opvallend en mooi afgewerkt. Wat zijn nou de echte kenmerken van een echt Italiaans shirt? Hieronder laat ik je zien wat deze shirts onderscheidt van de rest van de shirts.

  1. Getailleerd

Een aantal jaren geleden zijn de Italiaanse shirts gekomen om de wijde kleding uit de jaren 90 te vervangen. Deze stonden vooral bekend omdat ze oversized waren, felle kleuren en vooral om de lichaamscontouren onzichtbaar te maken. Wat de Italiaanse shirts vooral kenmerkt is dat ze getailleerd zijn, ze sluiten mooi aan op het lichaam waardoor de lichaamscontouren wel zichtbaar zijn. De naden op de schouders vallen precies goed, waardoor je geen trekkende naden hebt over je schouders. In de meeste gevallen zijn ook de armen strakker afgewerkt, waardoor ze zich mooi vormen om je armen. Ik snap wel waarom sporters graag getailleerde shirts dragen, zo komt hun harde werk goed van pas als ze dit shirts dragen.

  1. Print

Effen, horizontale/ diagonale streepjes, patroontjes en polkadots shirts, noem het maar op of je hebt het. Ze zijn allemaal al een keer voorbij gekomen in de voorbije jaren. De shirts met prints zijn een hele hype geweest, nu zie je ze nog elk jaar voorbij komen en zullen niet zomaar uit het straatbeeld verdwijnen. Ze geven het shirt een nieuwe betekenis. Je kunt er allerlei soorten teksten en plaatjes op zetten waardoor het helemaal op jouw smaak kan worden aangepast.

  1. V-hals

V-hals shirts zorgen voor een stoer uiterlijk en accentueert de borst, waardoor deze meer naar voren komt. Mannen ogen zo een stuk breder en dat komt natuurlijk ook wel van pas als je op vakantie bent op Sunny Beach in Bulgarije. Lekker op het strand lopen met een V-hals shirt, de meiden om je heen zullen kijken naar je mooi afgewerkte shirt met V-hals.

  1. Diepe hals

Net hebben we het gehad over de V-hals, deze kunnen ook worden afgewisseld met diepere halzen. Deze halzen geven ook wat meer nadruk op je borst dan de simpelere ronde hals die afsluit rond je hals.

  1. Sjaalkraag

Een van de nieuwste trends om de ronde en V-hals shirts te variëren is de sjaalkraag. Zeer kenmerkend omdat deze ook opvallen als je over straat loopt. Met de touwtjes die voor de borst hangen kun je de kraag naar je eigen smaak aanpassen.

Ieder persoon heeft zo zijn eigen stijl, met Italiaanse shirts kun je dit mooi combineren naar je eigen wensen. Voor de sporters, de stylisten, mensen die er trendy bij willen lopen, mensen die graag van prints houden. De shirts zijn zeer veelzijdig en makkelijk te combineren met allerlei kledingstukken.

Rate this post

Verstuur reactie