×

Fatsoenlijke bedrijfskleding uitzoeken doe je zo!

Fatsoenlijke bedrijfskleding uitzoeken doe je zo!

Het vinden van goede bedrijfskleding die er fatsoenlijk uitziet is niet voor iedereen even makkelijk. Werknemers die beroepen uitvoeren in branches waar een verhoogde kans is op risico’s – zoals technische beroepen in garages, de bouw en werkplaatsen – krijgen veelal te maken met veiligheidsvoorschriften voor werkkleding. Door deze veiligheidsmaatregelen lijkt het haast onmogelijk om veilig en gezond te werken in een fatsoenlijke werkoutfit. Met de onderstaande tips wordt het echter een stuk eenvoudiger om fatsoenlijke bedrijfskleding te kopen.

#1 Controleer de (wettelijke) eisen

Voordat je op zoek gaat naar bedrijfskleding is het belangrijk om te achterhalen wat voor werkkleding je nodig hebt. De bedrijfskleding moet immers passend zijn bij het werk dat je uitvoert en de omgeving waarin je werkt. Ook de omgang met klanten en collega’s – informeel of formeel – bepaalt wat voor bedrijfskleding het meest gepast is. Bij een formeel bedrijf met grote klanten is een pak met stropdas vaak de gewenste outfit.

Controleer daarnaast of er ook wettelijke eisen worden gesteld aan de werkkleding in verband met de veiligheid. In technische beroepen is het namelijk verplicht om werkkleding te dragen die beschermd tegen diverse invloeden die risico’s opleveren. Een lasser dient bijvoorbeeld altijd laskleding te dragen die brandvrij is en een wegwerker is verplicht om bedrijfskleding te dragen die reflecterend is.

#2 Zoek bedrijfskleding die goed past

Om er in bedrijfskleding zo representatief mogelijk uit te zien is het belangrijk dat de werkkleding die je uitzoekt een goede pasvorm heeft. Naast dat goed zittende kleding zorgt voor een goede uitstraling, biedt het ook meer draagcomfort en veiligheid. Het uitzoeken van werkkleding is misschien niet de leukste klus, maar onthoud dat het afraffelen hiervan ervoor zorgt dat je niet de gewenste indruk achterlaat op klanten en collega’s.

#3 Kies voor kwaliteit

Veel mensen zijn geneigd om te kiezen voor prijs en niet voor kwaliteit als het om bedrijfskleding gaat. Het is natuurlijk niet zo dat goedkopere werkkleding altijd van slechte kwaliteit is, maar er zijn wel duidelijke verschillen in draagcomfort en levensduur merkbaar. Om zo lang mogelijk met je werkkleding te kunnen doen is het dus verstandig om niet blind af te gaan op de prijs van de kleding, maar te kiezen voor kwaliteit.

#4 Laat de werkkleding professioneel bedrukken of borduren

Wil je de werkkleding bedrukken? Laat dit dan altijd doen door een erkend bedrijf zoals Merchandising concepts. Het bedrukken van bedrijfskleding vereist namelijk vaak afwijkende drukmethoden door de hoeveelheid naden. Wanneer de bedrukking loslaat komt dit onprofessioneel over. Kijk voor meer informatie over werkkleding bedrukken op www.merchandisingconcepts.nl.

Rate this post

Verstuur reactie